Vijftig jaar na afstuderen: Reünie van pioniers van PHHI-opleiding Distributie

Standaard

Op een stralende dag in de geschiedenis van Hogeschool PXL (voorheen PHHI) verzamelden zich de pioniers van de opleiding Distributie, 2D1, om hun vijftigjarige afstudeerjubileum te vieren. Vijftig jaar geleden waren zij, samen met hun collega’s van 2D2, de eerste studenten die deze gloednieuwe afdeling aan het PHHI volgden. Hoewel velen van hen een voorbereidend jaar moesten volgen, duurde het uiteindelijk drie jaar om af te studeren, in plaats van de geplande twee. Maar dit hield hen niet tegen; vandaag staan ze trots bij het resultaat van hun inspanningen.

Na een halve eeuw vonden enkele van deze oude studiegenoten dat het tijd was voor een reünie. Ze investeerden hun privétijd om deze bijeenkomst mogelijk te maken, doordrenkt van sympathie en respect voor iedereen die deel uitmaakte van hun gedeelde geschiedenis. Na verschillende vergaderingen en planningen staat de langverwachte reünie van 50 jaar 2D1 eindelijk voor de deur. Een mijlpaal die met enthousiasme wordt begroet door alle aanwezigen.

Op 17 april 2024 worden ze verwelkomd in de prachtige vergaderzaal van de PXL, met een uitzicht op hun oude leslokalen. Ze willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid, waaronder: Eugène BEYENS, Jan BERBEN, Raymond BILLEN, Marcel CREEMERS, Chris FAGARD, Jean-Pierre FIAS, Ann HEEREN, Luc JACOBS, Herman LUTS, Leon SOORS, Robert TOELEN, Rudi TOELEN en Eugène WALPOT. Ook worden de partners van de deelnemers warm verwelkomd: Agnes EERDEKENS, Maryse WAGEMANS, Gertie SCHREURS en Daniëlle HULSMANS. Met een gevoel van verdriet herdenken ze ook degenen die helaas niet meer bij hen zijn: Jan JANSEN, Paul DANIELS, Bie CARREIN, Willy BRONE en Thieu ACHTEN. Ook wordt stilgestaan bij enkele personen die helaas verhinderd waren: Philippe DEGLAS, Robert CELIS, Erik LEENDERS, Jan KROL en Jimmy FIAS.

Een speciale dank ging uit naar Hogeschool PXL voor het mogelijk maken van deze fantastische ontvangst. Ook werd de heer Marcel GAENS van de PXL-Postactieven bedankt voor zijn mooie presentatie waarin hij de brug sloeg tussen het verleden en de hogeschool vandaag de dag.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.