Ben Verhaevert spreekt over neopaganisme op 27 maart 2023 in kerk van Godsheide

Standaard

In de kerk van Godsheide kan je op 27 maart 2023 vanaf 19u30 een lezing van Ben Verhaevert over neopaganisme bijwonen. Inkom is 2 euro.

Ben Verhaevert (° Aalst, 1956) is de nationaal coördinator van PFI Belgium (Pagan Federation International), een overkoepelend internationaal orgaan voor het paganisme. Hij is als druïde actief bij de New Order of Druids, die gevestigd is in Antwerpen. Daarnaast was hij voorzitter van het “Friends of the museum of Witchcraft and Magick” in Boscastle, Cornwall, Wales.

Ben Verhaevert zal een uiteenzetting geven over paganisme, een containerbegrip dat verwijst naar een aantal natuurreligies. Binnen dit begrip hebben heel wat stromingen, paden en religies uit diverse culturen een huis gevonden. Je kunt paganisme of heidendom zien als een flatgebouw met verschillende verdiepingen waarop gelijkgezinden wonen. Op deze verdiepingen zijn er verschillende appartementjes die elke weer hun specifieke eigenheden hebben.

De natuurreligies stammen uit verschillende culturen, algemeen verspreid over Europa en bij uitbreiding over de ganse wereld. Ze omspannen ook een ganse geschiedenis van de mensheid vanaf de oorsprong tot onze huidige samenleving. Het is een bont allegaartje waarbij enkele basisbegrippen de container omsluiten: respect – verdraagzaamheid – eerbied voor de natuur en de levende wezens. Ben poogt in het hem toegemeten tijdsbestek jullie mee te nemen op een reis door tijd en plaatsen die binnen het paganisme een betekenis hebben en waarbij jullie na afloop alle nog niet beantwoorde vragen kunnen stellen.

https://www.socialekalender.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.