Student Hotspot is centrale plek voor 15.000 Limburgse studenten en al hun vragen en wensen

Standaard

De gloednieuwe Student Hotspot is een initiatief van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg (AUHL) en verbindt meer dan 15.000 studenten van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL met elkaar en hun omgeving. Het is een plek van, voor en door studenten, waar ze alle informatie vinden over studentenleven, huisvesting, dienstverlening en veel meer. Ook organisaties, bedrijven of burgers die samenwerkingen willen aangaan met studenten kunnen hier terecht.

Op dinsdag 8 maart 2022 ging de deur van Stundent Hotspot letterlijk open. Vanaf nu kunnen studenten hier terecht met al hun vragen en ideëen over de leefwereld van de student. Student Hotspot is een centraal punt, zowel fysiek als online, dat de verbinding legt tussen initiatieven op maat van studenten.

Studenten vinden bij Student Hotspot informatie over het studentenleven in het algemeen: waar vind ik wat in Hasselt (sport, cultuur, mobiliteit, vrije tijd,…), fuiven allerlei via onder andere de studentenverenigingen, reserveren van zaaltjes en blokplekken, uitlenen van binnen- en buitenspelen,...

Iedereen, zowel student als niet-student, kan via Student Hotspot beroep doen op studentendienstverlening zoals (ver)huuradvies en informatie over huisvesting, bijlessen of bedrijfsadvies voor jonge ondernemers. 

En studenten kunnen er ook gewoon komen chillen in de rustige ruimte, in onze loungehoek of één van onze werkplekken gebruiken. Wij zorgen voor koffie, water en WIFI…

Ook organisaties, handelszaken, bedrijven of burgers die hun eigen dienstverlening in de kijker willen zetten met of voor studenten kunnen hier terecht. Student Hotspot ondersteunt hen dan om zichzelf voor te stellen of om een concrete samenwerking op te zetten. Student Hotspot is bovendien de ideale plek om studenten te matchen aan studentenjobs, vrijwilligersopdrachten, studentenprojecten of om samenwerkingen met studentenbedrijven te promoten.

Studenten die nieuwsgierig zijn of een idee hebben voor een nieuw initiatief op maat van de studentencommunity, kunnen binnenspringen bij Student Hotspot in de Kapertoren in de Elfde Liniestraat 15a in Hasselt van maandag tot en met donderdag tussen 12 en 18u. (opgelet, speciale regeling tijdens de schoolvakanties) of kunnen mailen naar info@studenthotspot.be.

https://www.studenthotspot.be

https://www.facebook.com/StudentHotspot

https://www.instagram.com/student.hotspot.hasselt

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.