PXL Esports gekwalificeerd voor België in Amazon University Esports Masters-competitie

Standaard

Foto – Valorantcompetitie: Ridley Mertens (Ridley), Simon Van Baelen (Sye), Mehmet Tucu (Semih), Anas Raslan (Bankai) en Bren Put (Darka1) & League of Legends-competitie: Cisse Lemmens (Cisse) – Support, Bram Blockken (BramGyBhoo) – Mid, Zander Capuzzimati (Kalistran) – Top, Lendert Coolen (Jormag) – Jungle en Kenneth Frederickx (Unchained) – ADC. Coach: Jens Vanvoorden (Coach Pino).

PXL Esports heeft zich opnieuw bewezen als referentie in de wereld van esports door zowel het Valorant- als het League of Legends-team te kwalificeren als de officiële vertegenwoordigers van België in de prestigieuze Amazon University Esports Masters (AUEM) competitie. Het is het tweede jaar op rij dat PXL Esports zich als favoriet en winnaar binnen Valorant kroont, terwijl het League of Legends-team voor het eerst een volledig Vlaams roster afvaardigt naar de AUEM.

Met een prijzenpot van 5.500 euro in het vooruitzicht, zullen de teams van PXL Esports strijden op het Europese toneel, met de nadruk op het herwinnen van Europese glorie na een minder seizoen vorig jaar. Het Valorant-team van PXL Esports wist zich reeds driemaal te kronen tot de winnaars van de Red Bull Campus Clutch, en nu zullen ze het opnemen tegen topconcurrenten uit heel Europa in de AUEM. Het League of Legends-team, samengesteld uit studenten van Hogeschool PXL, zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM, in een poging om hun stempel te drukken op het Europese podium.

Alexander Dumon, esports-coördinator bij Hogeschool PXL, benadrukt de toewijding van de hogeschool aan de opkomende wereld van collegiale esports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die geïnteresseerd zijn in gaming en esports, en is trots op de recente successen van PXL Esports. Dumon verklaart: “Studenten kunnen bij mij terecht met alles rondom gaming/esports. Zo kijken we samen wat wij als Hogeschool PXL voor hen kunnen betekenen binnen de esports industrie. Ik ben enorm trots op onze recente resultaten en kijk er enorm naar uit om weer op Europees niveau te stunten met onze eigen studenten deze keer!”

PXL Esports vertegenwoordigt niet alleen de competitieve geest van de hogeschool, maar ook de groeiende esports-scene binnen België. Met meerdere universiteiten en hogescholen die de trend omarmen, blijft PXL Esports een voortrekker in het bieden van onderwijs en ondersteuning aan studenten die hun passie voor esports willen nastreven.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.