Nieuwe ontsluitingsweg moet sluipverkeer uit Stokrooie houden

Standaard

Stad Hasselt plant de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg tussen de Albertkanaalstraat en de Stokrooieweg, om op die manier sluipverkeer uit het centrum van Stokrooie te weren. De nieuwe weg zal evenwijdig komen te liggen met het jaagpad langs het Albertkanaal, dat ook wordt vernieuwd met steun met de Vlaamse Waterweg.

Het centrum van Stokrooie heeft al geruime tijd last van sluipverkeer en zwaar vrachtverkeer dat van de Albertkanaalstraat komt, richting Stokrooieweg. “We zochten dus een oplossing om Stokrooie te ontlasten”, legt schepen Laurence Libert, schepen van Openbare Werken, uit. “De nieuwe ontsluitingsweg is die oplossing. We trekken de Albertkanaalstraat in één rechte lijn door langs het kanaal, evenwijdig met het jaagpad. Zo weren we het doorgaand verkeer uit de dorpskern van Stokrooie en meer specifiek de Berkerwinningstraat, en ontstaat er een rechtstreekse
verbinding, zonder woongebied te doorkruisen.”

Om eventuele geluidsoverlast tot een minimum te beperken wordt er ook een geluidsmuur met groene heuvel geplaatst tussen de nieuwe weg en de perceelsgrenzen van de Berkerwinningstraat. “Afgelopen week zaten we een eerste keer samen met de Stokrooienaren om ons voorstel te bespreken”, gaat schepen Libert verder. “Met hun feedback gaan we de
plannen nu lichtjes aanpassen, maar vooral concretiseren, zodat we binnen een tweetal maanden opnieuw kunnen samenkomen om ons definitief plan voor te leggen.”

Tegelijkertijd wordt er ook gedacht aan fietsveiligheid. Doorgaand fietsverkeer blijft mogelijk via het jaagdpad, dat gewoon behouden blijft. In samenwerking met de Vlaamse Waterweg worden – tegelijkertijd met de aanleg van de ontsluitingsweg – de kaaien en het pad vernieuwd.

Voor de start van de werken wordt er gemikt op de 2de helft van 2023. De kosten van het project worden evenredig verdeeld tussen stad Hasselt en de Vlaamse Waterweg en worden geraamd op 1 miljoen euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.