Drie nieuwe topfuncties ingevuld aan Hogeschool PXL

Standaard

De Raad van Bestuur keurde de aanstellingen van de nieuwe directeur Financiën en Bestuurszaken en de nieuwe departementshoofden van PXL-Education en PXL-MAD goed.

Dirk Reynders als departementshoofd PXL-MAD

Hogeschool PXL is trots om Dirk Reynders (44 jaar, uit Genk) aan te kondigen als het nieuwe departementshoofd van PXL-MAD. Dirk zijn rijke internationale ervaring, toewijding aan creativiteit en inclusiviteit beloven een inspirerende toekomst voor PXL-MAD.

Dirk Reynders is geen onbekende voor Hogeschool PXL, hij was al docent bij PXL-MAD. Dirk heeft verder ook een uitgebreide ervaring opgedaan in diverse rollen zoals docent, opleidingshoofd, directeur en academisch onderzoeker bij gerenommeerde instellingen zoals LUCA School of Arts, Vrije Universiteit Brussel, Hogeschool Zuyd Maastricht en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Hij is een toegewijd voorvechter van inclusiviteit en diversiteit. Zijn internationale ervaring als gastonderzoeker in steden zoals New York, Los Angeles en Kaapstad verrijkt zijn perspectief op onderwijs en onderzoek. Dirk onderzoekt de dynamische representaties van mannelijkheid in moderne en hedendaagse kunst, met een focus op visuele cultuur, genderfluïditeit en diverse identiteiten. Zijn werk is gepubliceerd in talrijke academische tijdschriften, en hij blijft de grenzen van het academisch onderzoek verleggen met zijn aankomende boeken: Art Educations+ en Queer Art+.

Als onafhankelijk bestuurslid van diverse culturele organisaties, waaronder het Kaaitheater in Brussel, levert Reynders een actieve bijdrage aan de bredere artistieke gemeenschap.

Over zijn nieuwe rol zegt Dirk Reynders: “Het is een buitengewone eer om bij PXL-MAD aan de slag te gaan. Ik verheug me erop om samen met getalenteerde collega’s en gemotiveerde studenten de grenzen van kunst, media en design te verleggen. Met mijn ervaring en kennis wil ik bijdragen aan de innovatie en creativiteit die PXL-MAD kenmerken, en een omgeving creëren die inclusiviteit en hedendaagse diversiteit omarmt.”

“We bouwen niet alleen aan carrières, maar cultiveren dromen en vormen de toekomst van kunst, media en design. Met een gedeelde visie en passie voor innovatie ben ik vastbesloten om samen met jullie de grenzen van ons vakgebied te verleggen en nieuwe hoogten te bereiken. Ik kijk er enorm naar uit om deze ambitieuze reis met jullie aan te gaan en gezamenlijk een blijvende impact te creëren,” zegt Dirk Reynders overtuigend.

Michelle Dewulf als departementshoofd PXL-Education

Hogeschool PXL is trots om Michelle Dewulf (33 jaar, uit Gingelom) aan te kondigen als het nieuwe departementshoofd van de lerarenopleiding PXL-Education. Michelle brengt een schat aan ervaring en passie voor onderwijs mee naar haar nieuwe rol.

Met een achtergrond in klassieke filologie en een diploma in Taal- en Letterkunde, begon Michelle haar carrière als leraar Nederlands en Latijn. Haar onderwijscarrière bracht haar van Berchem naar Laken en uiteindelijk terug naar Limburg, waar ze haar passie voor het onderwijs voortzette aan o.a. het Atheneum van Hasselt, Kindsheid Jesu en HASPO.

In 2017 trad ze toe tot de lerarenopleiding van Hogeschool PXL als lector taal en Nederlands. Hier combineerde ze lesgeven met praktijkgericht onderzoek en het coördineren van onderzoeksprojecten. Haar ervaring strekt zich uit over de opleiding voor kleuter-, lager en secundair onderwijs, evenals lesgeven in het secundair onderwijs.

Als coördinator Levenslang Leren heeft Michelle onderwijsprofessionals de kans geboden om zich te professionaliseren, haar netwerk uitgebreid en grotere verantwoordelijkheden op zich genomen. In haar rol als coördinator van het postgraduaat Hoogbegaafdheid heeft ze waardevolle inzichten opgedaan in programma’s die tegemoetkomen aan de diverse behoeften van leerlingen en studenten. Haar betrokkenheid bij focusgroepen rond kwaliteitsverwachtingen heeft haar het belang geleerd van onderwijsbeleid gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en bewezen methoden.

Haar rol als coördinator van de remediëring na de starttoets voor de Vlaamse Hogescholenraad heeft haar in contact gebracht met de verschillende Vlaamse lerarenopleidingen. Michelle heeft vanuit deze rol de afgelopen jaren actief deelgenomen aan talrijke commissies en stuurde ontwikkelteams aan die ze samenstelde via werving uit de verschillende lerarenopleidingen in Vlaanderen. Bovendien slaagde ze erin om de 11 Vlaamse lerarenopleidingen op één lijn te krijgen via een decreet dat vooral veel autonomie bood. Daaruit leerde ze hoe cruciaal het is om te luisteren naar de noden van verschillende betrokkenen om effectieve veranderingen door te voeren. Recentelijk heeft Michelle als coördinator samen opleiden bijgedragen aan de eerste stappen in het ontwikkelen van een blauwdruk hiervoor.

Michelles visie is gericht op het stimuleren van een cultuur van samenwerking, innovatie en continue groei. Ze gelooft dat wanneer leraren worden aangemoedigd hun passie te volgen en zichzelf voortdurend te ontwikkelen, dit directe positieve gevolgen heeft voor het onderwijs dat zij bieden.

Wanneer Michelle niet aan het werk is, brengt ze graag tijd door met haar kinderen, houdt ze van yoga en inlineskaten om haar hoofd leeg te maken. Afgelopen jaar heeft ze haar oude liefde voor de altsax weer opgepikt. Michelle start op 16 september 2024.

Dave Hendriks als directeur Financiën en Bestuurszaken

Hogeschool PXL is trots om Dave Hendriks (50 jaar, uit Hasselt) aan te kondigen als onze nieuwe Directeur Financiën en Bestuurszaken. Dave kent ons huis en onze cultuur door en door. We zijn ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de verdere ontwikkeling van Hogeschool PXL.

Dave startte in november 1997 als lector Economische vakken aan het departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde van PHL. Het lesgeven combineerde hij al snel met opdrachten binnen praktijkgericht onderzoek en Internationalisering.

Zijn politiek engagement deed Dave kiezen voor professionele zijsprongen: secretaris cd&v Limburg, kabinetschef burgemeester Nadja Vananroye en kabinetssecretaris Vlaams minister Jo Brouns. Waar mogelijk werd ook vanuit deze engagementen samengewerkt met onze hogeschool. Echt wég was Dave nooit.

De grote liefde voor het huis bracht hem dan ook telkens terug aan boord: eerst als directeur Financiën & Facilitair management en later als campusbeheerder.

Op zijn 50ste vervoegt hij nu opnieuw het directiecomité van de hogeschool. Hij zal zich in zijn functie als directeur Financiën & Bestuurszaken focussen op de financiële autonomie van onze hogeschool, de co-creatie en kwaliteit die onze (in)formele besluitvorming kenmerken en het dienstverlenend karakter van onze interne organisatie.

In zijn vrije tijd vind je Dave bij voorkeur aan een fijne tafel, met zijn gezin en vrienden, en een goed glas. Dave start op 12 september 2024.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.