Erik Jeandarme en Mieke Steukers starten Noma Experten Hasselt

Standaard

De vastgoedmarkt is volop in beweging. Immobiliënkantoren doen gouden zaken. Hun commissies zijn echter vaak niet van de poes. Dat zette Erik Jeandarme en zijn partner Mieke Steukers aan het denken. Wie kan beter een woning verkopen dan de eigenaar zelf?Noma Experten zorgt voor de schattingen, attesten, formulieren, dossiers en promotie van elk vastgoed zodat de eigenaar op het einde van de rit extra euro’s aan de verkoop overhoudt.

Erik Jeandarme is geen onbekende in het Limburgs ondernemerswereldje. Na zijn economische studies was hij vanaf de jaren ’80 een gedreven en succesvolondernemer o.a. in de vleesverwerkende industrie en de recycling business.

Vijf jaar geleden begon zijn grote vastgoedpassie. Na een opleiding als vastgoedexpert volgden in eerste instantie heel wat waardebepalingen voor particulieren maar ook voor grootbanken als BNP Paribas Fortis, Belfius, KBC en ING. Vorig jaar rijpte het idee ook, om mensen te ondersteunen met verkoop van hun eigendom, en dat tegen een veel voordeliger tarief als bij een traditionele vastgoedmakelaar.

Centen en procenten

“Op de vraag van klanten hielp ik hen na de waardebepaling met de verkoop van hun eigendom. Het is inderdaad niet evident als je dat nooit gedaan hebt om alle paperassen in orde te maken. Ofwel schakel je een (vaak niet goedkoop) immokantoor in ofwel moet je jezelf door een onoverzichtelijke administratieve mallemolen wurmen. Nochtans willen en kunnen heel wat eigenaars, met de nodige hulp, zelf hun eigendom verkopen.

Daarin schuilt nu net de kracht van Noma Experten. In overleg en in alle openheid en vertrouwen zorgen wij voor gewoonweg alles. De waardebepaling, de plaatsbeschrijving, de bespreking van de vraagprijs, de promotie met een professionele fotoreportage, een verkoopbord en alle nodige documenten zoals EPC- en elektriciteitskeuring, bodemattesten,… Vanaf ons eerste gesprek tot het verlijden van de notariële akte staan we onze klanten voortdurend bij. Service dragen we hoog in het vaandel.

Omdat de eigenaar zelf de bezoeken en bezichtigingen met potentiële kopers doet verdient hij meer aan de verkoop. Noma Experten rekent een vooraf afgesproken en beperkt ereloon aan, terwijl dat bij traditionele vastgoedkantoren vaak meer dan het driedubbele is. En op de verkoop van een vastgoed vertegenwoordigen makelaarsprocenten heel wat centen…”

Vastgoedbeheer

Naast de volledige ondersteuning bij de eenmalige verkoop van woningen, industriële gebouwen en handelspanden is Noma Experten ook gespecialiseerd in vastgoedbeheer. In opdracht van verhuurders van één of meerdere woningen worden alle verhuurzorgen weggenomen. De investeringsstrategie wordt samen bepaald.De huurcontracten, het administratief beheer, plaatsbeschrijving, het dagelijks en jaarlijks onderhoud en de betalingen worden opgevolgd door Noma Experten. Zo geniet de eigenaar van de lusten en niet meer van de lasten van zijn eigendommen.

“Nauwkeurigheid, deskundigheid, discretie en flexibiliteit zijn de kernwaarden van Noma Experten”, stellen Erik en Mieke. “Je huis verkopen zonder stress, daar helpen we je graag bij. Van het begin tot het einde!”

https://www.noma-experten.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.