PXL-Startdag 19 september 2022: Een drukke maar gezellige start!

Standaard

PXL verwacht op maandag 19 september 2022 veel schoon en goedgemutst volk op al haar campussen. De lectoren kijken ernaar uit om de studenten allemaal terug te kunnen verwelkomen in de klas. Traditioneel gaat de start gepaard met Hasselt Kermis en dit jaar komen daar ook wegenwerken bij die de bereikbaarheid mogelijks wat zullen hinderen. “Maar we hebben dit jaar opnieuw geanticipeerd met een goed plan van aanpak voor onze (junior) collega’s en proactief naar oplossingen gezocht voor mogelijke problemen. We hebben opnieuw tal van prominente gastsprekers kunnen strikken voor onze openingscolleges, lanceren onze nieuwe PXL-Radio en er is opnieuw een spectaculaire kraanattractie,” zegt algemeen directeur Ben Lambrechts.  

Directeur Infrastructuur Marijke Maes legt uit: “We hebben deze week intern drie praktische tips gecommuniceerd voor een vlotte opstart. We vragen iedereen om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets naar de campus te komen. We hopen dat veel studenten en collega’s dankbaar gebruik zullen maken van het openbaar vervoer en de door ons aangeboden financiële tussenkomst hiervoor. We vragen aan autobestuurders om de noordelijke ring te vermijden en om gebruik te maken van de aangrenzende parkings zoals Park H en de Blauwe Boulevard. We voorzien ook speciale parkeerplaatsen voor collega’s die carpoolen en waar mogelijk passen we ook nog telewerk toe binnen onze administratieve diensten.”   

Directeur Events Gerrit Schuermans legt uit: “We lanceren aanstaande maandag onze PXL-Radio op alle campussen met een volledig gevuld dagprogramma van interviews met studenten, collega’s en de leukste plaatjes. Voor de durvers hebben we dit jaar de ‘Sky Bikes’ van The Fun Group om te fietsen tot 60 meter hoogte! Een creatieve manier om fietsen naar de campus onder de aandacht te brengen. PXL-Catering heeft gratis ‘Greenway Vegan Smash Burgers’ in de aanbieding. Onze opleidingen hebben hun contacten binnen hun werkveld aangesproken om opnieuw tal van prominente sprekers een openingscollege te komen laten geven.’ We sluiten de maand af met een heus Commencement Ball in Versuz op donderdagavond 29 september voor al onze PXL-studenten,” besluit Gerrit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.