Hasseltse Centrummanager st(e)(a)pt begin september 2022 op naar financiële sector en er komt geen vervanger

Standaard

Ben Croonenborghs stapt begin september 2022 op als centrummanager van de stad Hasselt. Hij keert terug naar een oude liefde in de financiële wereld. Maar er komt niet automatisch een vacature om zijn opvolger te zoeken. De stad wil het momentum grijpen om de overeenkomst met de vzw Centrummanagement Hasselt Handelt te herbekijken. In de drie jaar dat Croonenborghs aan de slag was, is veel veranderd. De dienst Economie bijvoorbeeld is sterk uitgebreid en zou de brug met de handel kunnen zijn. Events als de sinterklaasoptocht of de Dag van de Klant kunnen uitbesteed worden. Zo weet TV Limburg ons te vertellen.

Eind 2019 trad Ben Croonenborghs aan als centrummanager van stad Hasselt. Als voormalige uitbater van de Hasseltse food – en cocktailbar ‘Bruut’ wist Croonenborghs maar al te goed wat er leefde in de stad. “Hasselt was al een tijdje aan het inslapen. We hebben getracht om van een monofunctionele shoppingstad naar een échte belevingsstad te evolueren. De basis is daarvoor gelegd en de eerste tekenen zijn alvast gunstig. Hasselt staat er terug in Vlaanderen”, aldus burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

Ook schepen van Lokale economie, Rik Dehollogne (N-VA) beaamt deze vaststellingen: “Bij aantreden van Ben hebben we als stad ook onze verantwoordelijkheid genomen. Bijkomende middelen voor city marketing en de heraanleg van de Grote Markt hebben er deels voor gezorgd dat we relatief goed uit de coronacrisis gekomen zijn. Een goede samenwerking tussen de handelaars van het centrummanagement, de centrummanager en onze stadsdiensten was daarin van essentieel belang.”

Momentum

Begin 2020 sloot stad Hasselt een 3-jarige overeenkomst af met de VZW Centrummanagement Hasselt Handelt. Naast financiële engagementen werden er ook duidelijk doelstellingen vooropgesteld. Aangezien deze overeenkomst op het einde van dit jaar afloopt, grijpt stad Hasselt het momentum om deze overeenkomst te herbekijken.

“We moeten bekijken hoe we de middelen en de mensen die we vandaag hebben nog efficiënter  kunnen inzetten om zo nog meer resultaten te boeken. We nemen daar zeker de input van alle Hasseltse handelaren in mee”, besluit burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.