PXL-Green & Tech4Life-quiz levert 1.850 euro op voor project in Kenia

Standaard

De achtste PXL-Green & Tech4Life-quiz heeft 1.850 euro opgebracht. Die opbrengst gaat dit jaar integraal naar Project Kakuma, een vluchtelingenkamp in Kenia waar PXL-lector Koen Timmers met steun van de Verenigde Naties baanbrekend vrijwilligerswerk verricht.

“In Kakuma verblijven momenteel ongeveer 170.000 vluchtelingen, op de vlucht voor het geweld en de oorlogen in de buurlanden van Kenia”, aldus Koen Timmers. “We zijn daar vijf jaar geleden begonnen met een digitaal onderwijsproject: leerkrachten van over de hele wereld geven gratis online les aan de vluchtelingen via Skype en andere digitale platformen.”

In een nieuw project staat de recyclage van plastic centraal. Timmers: “In Afrika wordt plastic nog heel vaak dagelijks verbrand, met alle schadelijke gevolgen natuurlijk. Daar willen we iets aan doen. Met plastic shredders en machines die mee ontwikkeld worden door Makerspace @ PXL/UHasselt leren we de vluchtelingen dat het plastic hergebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe producten. Een mooie stap richting circulaire economie dus. Het is voor dat nieuwe project dat we de inkomsten van de quiz heel goed zullen kunnen gebruiken. Een dikke merci daarvoor aan PXL-Green & Tech.”

Marleen Schepers, departementshoofd PXL-Green & Tech: “We zijn blij dat we elk jaar een goed doel in het Zuiden kunnen steunen. We zien dat ook als onze opdracht. Een hogeschool zorgt niet alleen voor kwaliteitsvol onderwijs en onderzoek, maar heeft ook een maatschappelijke opdracht te vervullen.”

De quiz zelf trok 39 ploegen naar Diepenbeek en werd gewonnen door quizploeg X-Tremisten. Zij lieten in de eindstand na een spannende strijd Tragic Error en NGMB achter zich.

www.projectkakuma.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.