Enquête tot 8 april 2020: Limburger op reis na coronatijdperk

Standaard

Stel: We zijn enkele maanden verder en het coronavirus is onder controle. De Belgische grenzen zijn terug open. Zou jij op reis gaan?

Dit willen de studenten Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL maar al te graag weten. Daarom stelden ze een eenvoudige enquête op om te peilen naar het reisgedrag van de Limburgers na het coronatijdperk. De resultaten zullen een indicatief beeld geven van de reisplannen tussen juli en december 2020.

Agna Thys doet in naam van de studenten én de sector een warme oproep om de enquête hier in te vullen. Dit kan nog tot woensdag 8 april 2020. Onder de deelnemers worden 5 Hasseltbonnen, elk ter waarde van 50 euro, verloot. Het invullen van de enquête duurt 5 minuten. We stellen u achteraf ook graag de resultaten van deze enquête  ter beschikking op eenvoudig verzoek.

De bedoeling is om een zicht te krijgen op het reisgedrag van de Limburger die nu noodgedwongen niet op reis kan. Verder is de steekproef ook bedoeld om diezelfde Limburger een hart onder de riem te steken en hem eraan te herinneren dat er zeker betere tijden komen. “Ook de toeristische sector kan een oppepper gebruiken. De impact op zowel de binnen- als de buitenlandse toeristische bedrijven is groot. Maar de sector is flexibel en is weerbaar. En als uit onze steekproef blijkt dat de Limburger wél terug op reis wil gaan, dan is dat toch een mooi signaal voor de sector”, stelt Agna Thys, opleidingshoofd Toerisme en Recreatiemanagement. 

Uit onderzoek van de krant Het Laatste Nieuws blijkt dat ongeveer 2/3 van de lezers denkt dat reizen deze zomer onmogelijk of onwaarschijnlijk wordt. De studenten gaan niet mee in het doemdenken. Zij willen de Limburger aanzetten tot nadenken over de toekomstige reizen en hem wijzen op de mogelijkheid om ook in het binnenland op reis te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.