Beiaardiers spelen verzoeknummers tijdens Carillon Corona

Standaard

De Hasseltse stadsbeiaardiers Jan Verheyen en Kenneth Theunissen brengen de volgende weekends vanuit de toren van de Sint-Quintinuskathedraal verzoeknummers tijdens Carillon Corona. De unieke concerten zijn voor bewoners van de binnenstad vanuit hun ‘kot’ te beluisteren, andere Hasselaren kunnen meegenieten via sociale media.

Nog tot het einde van de coronamaatregelen brengt de Hasseltse beiaard elke zaterdag- en zondagnamiddag de mooiste nummers van hoop, troost en steun gekozen door de Hasselaar. Nummers doorgeven kan via www.hasselt.be/beiaard. Je kan er kiezen uit een ruime lijst van tijdloze klassiekers of een eigen nummer aanvragen. De eersten worden gespeeld door beiaardier Kenneth Theunissen elke zondag vanaf 14u30. Vrije keuzes klinken dan weer elke zaterdag (met uitzondering van Stille Zaterdag 11 april 2020) vanaf 14u. Het initiatief start dit weekend alvast met een uniek extraatje: op 4 april 2020 klimt de Hasseltse jazz-zangeres Kim Versteynen mee de toren op om enkele hoopvolle liedjes over de daken van Hasselt te laten klinken. De muzikanten houden zich daarbij uiteraard aan de regels met betrekking tot social distancing.

 “In tijden van nood luidden vroeger de klokken om de bevolking te informeren over naderend onheil. Nu zetten we onze klokken in om Hasselaren even te doen genieten”, zegt schepen van Cultuur Joost Venken. “Het enthousiasme waarmee Jan en Kenneth dit initiatief aanpakken, zal ongetwijfeld duidelijk doorklinken in de (verzoek)nummers. Uiteraard geldt voor deze concerten de algemene regel: blijf in uw kot. Bewoners van de binnenstad kunnen perfect met het raam open vanuit hun zetel meeluisteren. Wie wat verder woont, kan de zaterdagconcerten meevolgen via www.facebook.com/Beiaardmuseum.”

Ook op weekdagen is de beiaard solidair met de Hasselaren. Iedere dag tussen 9 en 20u spelen de klokken, telkens om het half uur, toepasselijke nummers voor wie een opkikker kan gebruiken. Zo wordt de binnenstad opgeluisterd met de bekende melodieën Think of me, You’l never walk alone, Ne me quitte pas, Bridge over troubled Water, A whole New World, Stand by Me en Heal The World. Ook twee toppers die in deze coronatijden reeds veel internationale aandacht genoten, ontbreken niet op de Hasseltse beiaardcomputer. Zo staat Nessun Dorma geprogrammeerd naar aanleiding van het ondertussen wereldberoemde balkonoptreden in Firenze en werd de aangepaste liedjeslijst afgerond met We zullen doorgaan van Ramses Shaffy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.