KHOG leeft naar nieuwe revue in CC Hasselt toe

Standaard

Na zes lange jaren wachten is het eindelijk zo ver, het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap pakt uit met een nieuwe spetterende, verrassende revue ‘Ze (h)ageoa.sènne mot’, vrij vertaald, ‘Ze houden ons in het oog’, een verhaal geschreven door Bart Janssens, lid van KHOG. Opvoeringen zijn op vrijdag 22, zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019, telkens vanaf 20u, en op zondag 24 november 2019 vanaf 15u in het CC Hasselt. Inkom bedraagt 28 euro.

‘Ze’ komen en ‘ze’ komen van héél ver. Wie of wat? Waarom, wat zoeken ze? Om dat te weten moet de mensen komen kijken.

Met deze revue blijft de KHOG  de traditie trouw. Het wordt een verhaal over Hasselt. We brengen oude historische figuren naar het Hasselt van vandaag. Lokale politici zullen ook over de tong gaan, zoals de traditie het wilt.

De decorploeg is al maanden aan de slag, 35 acteurs en 11 jeugdspelers zullen 450 repetitie-uren achter de rug hebben. En nog eens een heel leger van medewerkers zorgt voor de goede gang van zaken achter de schermen.

Ze pakken uit met nieuwe liedjes. Daarvoor doen we een beroep op het jongerenkoor Aléa en de solisten Dominique Colémont en Piet Bruninx. Ze worden begeleid door 12 muzikanten onder leiding van Pieter-Jan Gerrits, die ook de muziek componeerde. De Star Dancers uit Diepenbeek staan in voor het dansspektakel.

Om dit geheel van zo’n 150 mensen in goede banen te leiden hebben ze een beroep gedaan op regisseuse Annelies Smeyers, die onder meer bij Studio 100 aan de slag is en meewerkte aan de musical ’40-’45. Ervaring zat dus.

En misschien nog dit: toeschouwers komen zeker best op tijd want al en half uur voor aanvang valt er wat te beleven in de foyer. Na de show krijgen de toeschouwers een klein presentje aangeboden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.