Expo CTRL Jeroen Broux tussen 20 september 2019 en 6 oktober 2019 in Studio Stad Hasselt

Standaard

jeroen brouc

Met de expo CTRL is kunstenaar Jeroen Broux uit Hasselt tussen 20 september 2019 en 6 oktober 2019 in Studio Stad Hasselt in het Oud Stadhuis.

Creativiteit, maken en ontwerpen vormen de rode draad in het leven van Jeroen (°1981). In 2003 studeerde hij af als Meester in de Grafische en Reclame Vormgeving in Hasselt.

In 2011 startte Jeroen als zelfstandig grafisch ontwerper met een eigen studio, Imagica. De studio werkt veelal voor opdrachtgevers in de culturele en toeristische sector.

Door het jarenlang werken met digitale beelden en ontwerpen op scherm, kwam er terug de drang en interesse om te werken ‘met de handen’, op doek en papier. Dat resulteert in 2019 in een eerste reeks CTRL.

Jeroen: “Deze eerste reeks schilderijen is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar de controle, CTRL. Door het wegstappen van het computerscherm viel de controle weg. De snelheid en flexibiliteit van het werken op computer werd in de loop der jaren een evidentie voor mij. Nu ik het scherm ruil voor het doek, verplicht ik mezelf anders te denken, anders te redeneren. Maar veel vrijer en bewuster. Het zoeken naar controle over de vorm, de kleuren en de technieken maken dit voor mij een erg persoonlijke reeks.”

De stijl van de schilderijen zijn een verlengde van de grafische taal waarmee Jeroen als vormgever werkt. Duidelijke lijnen en grenzen. Subtiele vormen die in balans zijn en met mekaar communiceren. Een minimalistisch kleurenpalet dat niet overheerst. Spontane verfstreken contrasteren met harde, gecontroleerde lijnen. Ook de zwaartekracht speelt zijn rol. De voorgestelde volumes in de werken zijn stevig geaard, netjes uitgebalanceerd en stabiel, binnen de ruimte van het doek. Op die manier vertalen ze perfect de CTRL, die Jeroen zocht … en vond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.