Hoe is het met taalbeheersing van studenten aan UHasselt?

Standaard

We peilden ook eens even naar de taalbeheersing bij de studenten aan UHasselt, ondanks universiteitsstudenten niet zijn opgenomen in het onderzoek ervan door hogeschool ODISEE. Thomas Vandenreyt legt uit.

Communicatie is één van de basis (professionele) skills die studenten ontwikkelen tijdens hun opleiding aan UHasselt. “Doen is een hoofdvak aan UHasselt,” zeggen we weleens, dus we bereiden studenten tijdens hun studie zeker voor op helder en juist communiceren.

We zetten in onze opleidingen vooral in op Nederlandse taalvaardigheid binnen wetenschappelijke schrijf- en presentatievaardigheden. Studenten leren wetenschappelijk goed en helder communiceren over hun onderzoek en daarbij is een goede kennis van het Nederlands natuurlijk erg belangrijk. Want als je niet foutloos kan schrijven, zullen je resultaten ook niet veel vertrouwen wekken. 

Het is niet zo dat iedere faculteit apart nog een cursus Nederlands aanbiedt. Nederlands is eerder een impliciete focus in iedere opleiding. Impliciet, maar zeker aanwezig.

Uitzondering hierin is de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen. Hier is er wel het vak academisch Nederlands, waarbij de focus zeer duidelijk ligt op schrijf- en presentatievaardigheden in het (foutloos) Nederlands.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.