Het Belang van Loon bericht over kracht van verandering

Standaard

Hoewel heel politiek België op dit ogenblik druk in de weer is voor de verkiezingen van volgend weekend, blijft de Hasseltse PVDA opkomen voor de belangen van de burger.

Aanvoerder Kim Zedong (Kim Z.) had vastgesteld dat er in de buurt van zijn partijhoofdkwartier aan het Plein van de Hemelse Vrede (het vroeger mgr. Broeckxplein) steeds meer klachten kwamen over de ondergrondse doorgang aan het Hasselts station.

Door gebrekkig werkende elektrische trappen aan de ene zijde en opgebroken trappen aan de andere, is het voor de Hasselaar een heel avontuur om een trein te nemen. Het NMBS motto ‘de trein is altijd een beetje reizen’ wordt weliswaar gestand gedaan, maar nu loopt het toch de spuigaten uit.

HBvLoon: Zo Kim, wat is er precies aan de hand?

Kim Z: Er kwamen steeds meer schrijnende klachten binnen op ons hoofkwartier. Zo bleek er een vrouw met kinderwagen al drie weken vermist voor zij en haar dochtertje verkleumd werden aangetroffen in de vergeetput door een groep speleologen die ingevolge de onrustwekkende verdwijning was uitgestuurd. Eén van onze medewerkers wou drie maanden geleden de trein nemen op perron drie. Nadat hij de tunnel inging is er nooit meer wat van hem vernomen.

HBvLoon: Welke actie heb je ondernomen?

Kim Z: Wel ik dacht: ‘met alle Chinezen maar niet met den deze’ en heb een petitie en een mediacampagne gestart om het euvel te verhelpen. Gezien de NMBS onze stad Hasselt (en bij uitbreiding heel Limburg) stiefmoederlijk behandelt, weet ik dat ik bij hen niet moet aankloppen voor een oplossing. Hun eerste reactie was trouwens:” Er lagen toch een klimtouw, ijsbijl, karbijnhaken en een alpinistenmuts, dus wat is het probleem?…”

HBvLoon: Zo, Kim, en heeft je actie wat opgeleverd?

Kim Z.: Er kwamen heel wat reacties en verhalen van bange treinreizigers en hun naasten maar er zaten ook enkele goede voorstellen bij. We zijn nu e.e.a. aan het bundelen en maken het dossier vanmiddag nog over aan het College van Burgemeester en Schepenen.

Als ik wat later in KultuurHuis De Tijd Hervonden binnenstap en mijn relaas doe, merkt een klant op.

Klant: Op een eenduidig en gedegen antwoord op de Hasseltse mobiliteitsproblematiek zal Kim Zedong dit college niet betrappen. Het was toch Burgemeester Vandetut die na 15 jaar van studie en planning eigenhandig en uit het niets het tramtracé in Hasselt ging schrappen tot grote ontsteltenis van alle partijen, niet in het minst de zijne.

Als ik later de uitbater van het KultuurHuis De Tijd Hervonden hierover aanspreek, antwoordt deze.

Uitbater De Tijd Hervonden: Was het credo van zijn partij (NV-A) niet : De kracht van verandering van gedacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.