Patrick Truyers trekt voortaan de kar bij marktleider in fit- en gezondheidssector

Standaard
infraligne

Foto: Mariet Segers en Patrick Truyers

Patrick Truyers is de nieuwe zaakvoerder van InfraLigne. Hij neemt de fakkel over van Mariet Segers, die de voorbije tien jaar het internationale fit- en gezondheidscentrum uitbouwde tot marktleider. De nieuwe kopman is niet alleen een door de wol geverfde bedrijfsleider, als voormalig topvolleyballer heeft hij ook een grote affiniteit met sport. “Het aanbod uitbreiden en fors groeien in Nederland en Wallonië, dat is mijn missie.”

Al vanaf het prille begin – in 2004 – schreef Mariet Segers (49) mee aan het InfraLigne-verhaal. “Oorspronkelijk als uitbater van een aantal studio’s”, blikt ze een tikkeltje nostalgisch terug. “Eerst eentje in Leuven, daarna twee in Hasselt en ten slotte een vierde in Aarschot. Ik kende de werking van InfraLigne dus op mijn duimpje toen ik in 2009 de stap waagde om licentiehouder te worden.”

Van challenger tot marktleider

Het begin van tien mooie jaren. “Ik zag veelhypes komen en ook even snel weer gaan. Maar InfraLigne bleef al die tijd trouw aan haar concept: afslanken door gezond te eten en tebewegen in een infraroodcabine. De sterkte schuilt in die eenvoud.”

Dat neemt niet weg dat Mariet met een klein hartje afscheid neemt. “Het was hard werken, maar ik kijk ook terug opeen aaneenschakeling van hoogtepunten. Zo brachten we een reeks kookboeken uit, en overtuigden we de overheid om het BTW-tarief op onze onderhoudsbeurten te laten zakken van 21% naar 6%. Het meest trots ben ik op het feit dat InfraLigne erin slaagde om marktleider te worden.” Mariet geeft haar carrière nu een totaal andere wending: “Ik neem de zaak over van mijn vader, die actief is in de import-exportbusiness en grote supermarktketens tot zijn klanten mag rekenen.”

Patrick = sport + franchise + optimalisatie

Kersvers zaakvoerder Patrick Truyers (58)belooft Mariet plechtig om zorg te dragen voor de franchiseorganisatie. De Hasselaar – met roots in Heusden-Zolder – is dan ook niet aan zijn proefstuk toe. “Ik startte mijn carrière in de sportwereld: eerst als volleyballer op topniveau, daarna als uitbater van enkele fit- en gezondheidscentra. Ik ben dus vertrouwd met het concept. Tussendoor optimaliseerde ik als converting manager de processen in een drukkerij. Mijn laatste kunstje was de uitbating van enkele broodjeszaken.”

Affiniteit met franchise, ervaring in optimalisatie en een voorliefde voor sport: Patrick heeft met andere woorden de juiste kaarten in handen om het succesverhaal van InfraLigne verder te zetten. “Bijgestaan door de uitbaters van de studio’s”, benadrukt hij. “Zij zijn mijn voelsprieten: ze weten wat leeft, hebben voeling met klanten, begrijpen wat werkt en wat niet.”

Naar 40 studio’s in Nederland

Een nieuwe zaakvoerder, dan dringt de onvermijdelijke vraag zich op: ‘Wat verandert er?’. “We raken niet aan de succesformule”, beklemtoont Patrick. “Sterker nog: meer dan ooit zetten we in op bewegen onder infraroodstralen. Maar we gaan wel mee met onze tijd en werken aan de perfectionering en uitbreiding van onze oefenprogramma’s. Maar daar kan ik op dit moment nog niet dieper op ingaan (lacht mysterieus).”

De groei van InfraLigne situeert zich voornamelijk buiten Vlaanderen. “In het Nederlandstalige stuk van het land –met 31 studio’sbijna helemaal afgedekt  – willen we onze koppositie consolideren. Maar in Wallonië (nvdr. op dit moment drie studio’s), Brussel (één studio) en Nederland (vier studio’s) is er nog een enorme groeimarge. In Nederland is de markt zo versnipperd, dat er ruimte is voor een speler met nationale dekking. We speuren bij onze noorderburen dan ook volop naar de juiste studiohouders.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.