Limburgse bedrijven gaan in 2019 voor betere HR

Standaard

pr 20

Het HR-begeleidingstraject Welt startte zopas met een nieuw werkjaar. Achttien deelnemers van vijftien ondernemingen verzamelden in het NoordLink-gebouw in Lommel voor de Noord-Limburgse kick-off. Later starten ook de trajecten in Midden- en Zuid-Limburg. “We begeleiden ook in 2019 Limburgse bedrijven met het verbeteren van hun personeelsbeleid. Geïnteresseerde ondernemingen kunnen nog altijd inschrijven voor de trajecten in Midden- en Zuid-Limburg”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. 

De opstart in Noord-Limburg is de officiële aftrap van het nieuwe Welt-jaar. Op 21 februari 2019 vindt ook de eerste sessie voor Zuid-Limburg plaats op Droneport en op 14 maart 2019 is er bij Voka – KvK Limburg een kick-off voor ondernemingen in Midden-Limburg. Momenteel zijn al 40 ondernemingen ingeschreven, maar we mikken op 60 deelnemers. Vorig jaar namen 54 Limburgse ondernemingen deel aan het Welt-traject”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Werkplekleren

Een Welt-begeleidingstraject bestaat uit zes netwerksessies, een ondernemingsscan, individuele coaching op maat en kennismaking met jobcoaches en arbeidsbemiddelaars. Daarnaast biedt de onderneming zelf een werkplek aan voor een stagiair.

“Welt staat voor ‘werkervarings- en leertrajecten’”, verduidelijkt Johann Leten. “Je kan vacatures namelijk ook opvullen met vormen van werkplekleren zoals IBO, opleidingsstages en beroepsverkennende stages.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.