In Beeld: Hasseltse Klimaatmars op 7 februari 2019

Standaard

Een 600-tal leerlingen en scholieren waren op 7 februari 2019 present op de Hasseltse Grote Markt voor de eerste Hasseltse Klimaatmars van Youth For Climate, in een organisatie van de zeer tevreden Jamie Harrison en Metehan Topal. De schoolgaande jongeren willen zo de politiek onder druk zetten om een ambitieuze klimaatmaatregelen met visie te nemen om zo de klimaatopwarming te milderen.

Maar daarvoor moet iedere burger, onderneming of andere instantie die vervuilt, ook financieel bijdragen naargelang zijn draagkracht op eerlijke basis om die doelstelling te realiseren. Helaas zijn we daar nog veraf.

Zolang niet iedereen in die mate aan zijn dagelijks oh zo gehechte comfort kan inboeten ter vervanging van meer klimaatneutrale handelingen en aangezien de prijs ook een belangrijke rol speelt om die gedragsverandering door te voeren, blijft het dweilen met de kraan open. Trouwens negationisten en comfortconservatieven blijven altijd bestaan.

De gedragsverandering en ander consumptiepatroon kunnen bekomen worden door betere goedkopere evengoede alternatieven en/of wettelijke maatregelen.

2 gedachtes over “In Beeld: Hasseltse Klimaatmars op 7 februari 2019

 1. Geert De Proost

  Mooi initiatief.
  Wel zonde dat een van de grootste oorzaken van klimaatverandering, namelijk veeteelt hier niet vernoemd wordt.

  Talloze studies hebben reeds deze link onomstotelijk bewezen.
  En dit is iets waar elke burger zonder aan comfort in te boeten kan in deelnemen door dierlijke producten te schrappen en te kiezen uit het steeds groeiende assortiment plantaardige alternatieven.

  Like

 2. minder consumptie van vlees zit ook vervat in een verandering van consumptiepatronen. De consumenten bepalen tenslotte wat ze willen. Minder vleesverbruik is ook minder vleesproductie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.