Kandidaten Vlaams Belang voor verkiezingen 26 mei 2019

Standaard

De Partijraad van het Vlaams Belang heeft zojuist de voornaamste plaatsen van de Limburgse lijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 26 mei 2019 vastgelegd.

Voor het Vlaams Parlement kiest het Vlaams Belang als lijsttrekker opnieuw voor zijn fractieleider aldaar, Chris Janssens (41, Genk). Hij zetelt sinds 2009 in het Vlaams Parlement en sinds 2007 in de Genkse gemeenteraad. Janssens is tevens lid van het nationale Partijbestuur en maakte in 2014 samen met Tom Van Grieken en Barbara Pas deel uit van de verjongingsoperatie aan de top van het Vlaams Belang.

De tweede plaats wordt ingenomen door Roosmarijn Beckers (32, Sint-Truiden). Zo wordt ook in Limburg de verjongingsoperatie bovenaan de lijst doorgevoerd. Roosmarijn Beckers is master in de geschiedenis. In aanloop naar de parlementsverkiezingen van 18 mei 2003 verwierf ze bekendheid in het VRT-verkiezingsprogramma Bracke en Crabbé, waar ze op 16-jarige leeftijd aan deelnam en als ‘jeune premier’ tweede eindigde. Roosmarijn is de dochter van voormalig federaal parlementslid Marleen Govaerts en voormalig provincieraadslid Rik Beckers.

Op drie staat Leo Pieters(56, Maaseik). Hij is fractieleider voor het Vlaams Belang in de gemeenteraad van Maaseik, Hawaar hij sinds 2000 deel van uitmaakt. Bij de verkiezingen van 14 oktober 2018 werd hij tevens verkozen als provincieraadslid. Leo Pieters is gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger.

Kamer

Annick Ponthier (47, Bilzen) neemt de koppositie voor de Kamerlijst. Annick Ponthier is fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in de gemeenteraad van Bilzen waar ze sinds 2007 deel van uitmaakt. Van 2007 tot 2009 was ze provincieraadslid. In 2009 werd Ponthier verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Sinds 2014 is ze politiek medewerker.

Op de tweede plaats van de Limburgse Kamerlijst staat Frank Troosters (48, Hasselt). Hij is gemeenteraadslid in Hasselt sinds 2013. Bij de recente gemeenteraadsverkiezingen was hij lijsttrekker in de provinciehoofdstad en onder zijn aanvoering won het Vlaams Belang twee zetels. Hij is daardoor momenteel voorzitter van de driekoppige Vlaams Belang-fractie in de Hasseltse gemeenteraad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.