Voka – KvK Limburg vraagt ruimte voor ondernemen

Standaard

2.800 Limburgse ondernemers verzamelden traditiegetrouw op de Nieuwjaarsinvitito 2019 van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Meer dan 2.800 Voka-leden wensten elkaar het beste voor 2019. “Ondernemers verdienen ruimte om te ondernemen. Ze zijn onze sterren aan de hemel”, zegt Francis Wanten, voorzitter van Voka – KvK Limburg.

Ondernemend Limburg verzamelde zopas op de Nieuwjaarsinvitito, het nieuwjaarsevenement van Voka – KvK Limburg. Ondernemers, managers, zaakvoerders, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders, vonden hun weg naar de grote tent naast het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’.

Ruimte voor ondernemen

Het thema van de Nieuwjaarsinvitito luidde: ‘Ruimte voor ondernemen’. Francis Wanten, voorzitter van Voka – KvK Limburg feliciteerde alle ondernemers: “Als jullie ruimte krijgen om te ondernemen dan komt alles goed. Dan zullen onze provincie, ons land, Europa en de wereld er wel bij varen!”

Politici, schiet in actie!

Ook voor de politici had Francis Wanten een heldere boodschap. “Beste politici, durf kiezen en durf ondernemen. Kiezen is soms verliezen. Maar niet kiezen is altijd verliezen.”

De voorzitter herhaalde ook nog eens de eisen van Voka – KvK Limburg om ondernemers een duw in de rug te geven. “Durf kiezen en durf ondernemen wanneer er hervormd wordt. Hervorm op het vlak van arbeid, energie, onderwijs en mobiliteit”, riep hij op.

“Om te groeien en voorop te blijven, moet je ook investeren. We vragen 500 miljoen extra innovatiekrediet, 500 miljoen extra voor mobiliteit en een herinvestering van 1,3 miljard in zorg en welzijn. We vragen ook een stijging van het nettoloon voor onze werknemers zonder een verhoging van de brutokost voor de werkgevers. We herhalen ook onze oproep voor een Vlaamse jobstimulans waarbij lonen beneden 2500 euro bruto met 100 euro netto stijgen.”

SALVO

Daarnaast blijft Voka – KvK Limburg haar SALVO, Strategisch Actieplan tot de Vierde Orde, verderzetten. “In 2018 stelden we SALVO voor en de resultaten zijn nu al positief. We gaan ook in 2019 investeren in mensen en middelen met maar één doel voor ogen. Onze Voka-leden nog beter ondersteunen”, besluit Francis Wanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.