Duurzame vis spoelt aan bij Voka – KvK Limburg

Standaard
voka vis

Jan Kriekels (CEO, Jaga Climate Design) en Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg)

Voka – Kamer van Koophandel Limburg adopteert een nieuw huisdier: een bont gekleurde vis van drie meter hoog en tien meter lang. Het kunstwerk van ondernemer Jan Kriekels maakt ons bewust van meer duurzaamheid en stond eerder al aan het Vijverkaffee in Diepenbeek. “Met ons Voka Charter Duurzaam Ondernemen zetten we ondernemingen aan om duurzaamheid te integreren in hun werking”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.  

Wie voortaan de inrit van het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ oprijdt, wordt begroet door Jonas, de vis die ons bewust wil maken om duurzamer om te gaan met onze aarde. “Duurzaamheid is belangrijk omdat we maar één wereld hebben om in te leven”, zegt Jan Kriekels, CEO van Jaga Climate Design. Voka – KvK Limburg wil mee die boodschap uitdragen en doet dat al actief met haar Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen.

“Met dat charter helpen we ondernemingen om duurzaamheid te integreren in hun werking. Als ze gedurende 3 opeenvolgende jaren minstens 1 actie binnen elk van de 17 VN-duurzaamheidsdoelstellingen ondernemen, zijn ze de trotse eigenaar van het internationale certificaat van de VN”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

Duurzame pionier

Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, kreeg onlangs het UNITAR-certificaat ‘SDG (Sustainable Development Goals) Pioneer’. Het is een erkenning voor de inspanningen die door Voka geleverd worden om de 17 Sustainable Development Goals te promoten bij ondernemingen. Het doet dat in samenwerking met CIFAL Flanders/UNITAR, het internationale trainingscentrum van de Verenigde Naties dat inzet op duurzaam management.

Tijdens de Nieuwjaarsinvitito 2019, de nieuwjaarsreceptie van Voka – KvK Limburg, zal Jan Kriekels eveneens een oproep doen tot meer duurzaamheid. Hij zal dat doen in zijn gekende stijl en wees maar zeker dat de boodschap zal blijven hangen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.