HBvLoon bericht over Bootcamp met nieuwe schepenploeg

Standaard

bootcamp

Vorige week fietste Jo van Mulcken, uw correspondent van Het Belang van Loon (HBvL), door Kiewit. In de buurt van de Kinderboerderij werd hij plots opgeschrikt door luid gebrul. Eenden vlogen op, hazen doken weg en uw reporter tuimelde bijna van zijn fiets van het verschieten. Verder rijdend in de richting van het lawaai, kwam hij bij den aeroport van Kiewit waar de nieuwbakken burgemeester van Hasselt, Seef Vandetut, een bootcamp organiseerde met het nieuwe schepencollege.

Het terrein is vakkundig afgezet door hekken van het type dat we ook vaak rond bouwwerven zien. Om nieuwsgierigen op afstand te  houden, loopt er op het vliegveld een veiligheidsagent in wie ik onze collega bij zusterkrant Het Belang van Limburg, Lambert Yvix, herken. Hij loopt wacht met zijn schoothondjes Huubke en Luna aan de  leiband. Tja, die van HBvLimburg hebben natuurlijk tijd om wat te schnabbelen nu de bouwsector hele krantenpagina’s vult met vastgoedreclame.

Op het programma van het bootcamp staan: stenen kruien, stellingen bouwen en cementzaklopen.  Het materiaal is aangeleverd en gesponsord door de betonsector.

Als volleerd drill-sergeant  staat Seef te schreeuwen en te tieren om zijn discipelen aan te vuren.

Het is duidelijk dat de rood-groene equipe haar ervaring in het rücksichtslos volbetonneren van onze stad ten volle uitspeelt en al snel aan de leiding komt om ze niet meer af te staan.

De blauwe  en de gele ploeg  staan er wat beteuterd bij maar kunnen met de volgende oefening hun puntensaldo wat opdrijven. De proef bestaat er in om een zwarte doos te zoeken met daarin de ‘pauzeknop’ voor de bouwontwikkeling in onze stad. De zwarte doos is ergens in het gras verstopt door een vertegenwoordiger van de betonsector. De voormelde ‘pauzeknop’ zou door het nieuwe college worden ingedrukt, ten einde verdere bouwkundige drama’s in Hasselt te voorkomen.

Na vijf minuutjes lusteloos en ongeïnteresseerd rondkijken geven de toekomstige schepenen er de brui aan. Het leek wel op het oppositiewerk tegen de bouwwoede van de laatste bestuursperiode. Sergeant Vandetut breekt dan voortijdig de oefening af en geeft alle ploegen het maximum van de punten. Vervolgens trekt hij met hen naar een loods waar ze verder gaan met het  laatste spelletje van de dag: monopoly

Omdat het gerucht de ronde doet dat het om de enige, echte ‘pauzeknop’ gaat, springen alle toeschouwers die bezorgd zijn voor het milieu, ons cultuurhistorisch erfgoed, onze leefomgeving en architecturale esthetiek, over de omheining om tot lang nadat het nieuwe college al naar huis is, op de knieën en in een stromende regen verder te zoeken naar die zwarte doos. Teleurgesteld moeten ze finaal opgeven en met lege handen naar huis.

Als ik ‘s anderendaags verkleumd en verkouden in KultuurHuis De Tijd Hervonden al hoestend mijn verslag uittyp bij een warme tas chocolademelk, doe ik mijn relaas aan de exploitant. Deze antwoordt met een spreuk.

Uitbater KultuurHuis: “Veel beloven en weinig geven doet de dwaze kiezer in vreugde leven.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.