Meerderheid kiest voor links alternatief

Standaard

De peilingen voor Hasselt maken één ding duidelijk: de meerderheid van de Hasselaren die de huidige coalitie afstraft, wil een alternatief langs links. “Het is natuurlijk maar een peiling”, aldus PVDA-lijsttrekker Kim De Witte, “maar als we afgaan op deze resultaten zien we dat de meerderheid van de Hasselaren die niet meer wil stemmen voor de huidige bestuursploeg, kiest voor een links alternatief.” 

De N-VA gaat amper vooruit. Zij kan de ministerpost van Steven Vandeput niet verzilveren. “Dat is ook logisch”, vervolgt De Witte. “Rond de thema’s die deze verkiezingen bepalen – mobiliteit, veilige voet- en fietspaden, betaalbaar wonen, gezellige en groene stad – heeft de N-VA niets anders te bieden dan de huidige bestuursploeg. Integendeel, in Antwerpen maakt zij van deze punten helemaal een zootje.”   

Rood-Groen verliest bijna 9 procent. CD&V verliest ook 1,1 procent. Samen verliest de huidige meerderheid bijna 10 procent. Slechts 3,3 procent gaat naar de N-VA. Bijna 7 procent gaat naar de PVDA. Het voorakkoord tussen Rood-Groen, CD&V en OpenVld behoudt nog steeds een stevige meerderheid, met bijna 54 procent van de stemmen. Maar ook een meerderheid langs links wordt mogelijk, met PVDA in plaats van OpenVld. Samen komen Rood-Groen, CD&V en PVDA aan 53 procent van de stemmen. 

“Het is aan kiezer om de definitieve kaarten op tafel te leggen”, besluit De Witte. “Gaan we de betonlobby verder vrij spel geven in Hasselt? De resterende openbare ruimte in onze stad uitverkopen aan bevriende projectontwikkelaars? Of gaan we inzetten op betaalbaar wonen, veilige fietspaden en behoud van het groen in de stad. Dat is de inzet van deze verkiezingen. Daarrond gaan wij volop verder campagne voeren tot 14 oktober 2018.”

4 gedachtes over “Meerderheid kiest voor links alternatief

  1. Bruno

    Is dit gewoon communistische propaganda? Ik meende dat een andere poll uitgewezen had dat NVA iets onder 30% van de stemmen zou halen, en kopstuk Vadeput kandidaat burgemeester is… Wie geloven? Zijn het allemaal leugenaars?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.