Hasselt leidt klimaatambassadeurs op

Standaard

Ook in Hasselt is de klimaatverandering al voelbaar. De erg hete en droge zomer is een concreet voorbeeld, met een duidelijke impact op mensen, planten en dieren. Deskundigen voorspellen nog meer extreem droge zomers de volgende jaren, en tegelijk ook periodes van extreme regen en wateroverlast. Samen moeten we stappen nemen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en ons aan te passen aan de gevolgen van de klimaatverandering. Maar wat betekent dit concreet? Hoe kan je zelf een steentje bijdragen en je wapenen tegen de klimaatverandering?

“Het klimaatverhaal is geen simpel verhaal om te vertellen”, weet Joost Venken, schepen voor Energie, Duurzaamheid en Milieu van Stad Hasselt. “Daarom is onze stad op zoek naar een 20-tal enthousiaste klimaatambassadeurs. Tijdens een intense opleiding via Natuurpunt CVN op Domein Kiewit krijgen zij de nodige achtergrondkennis mee, maar leren ze vooral hoe ze mensen kunnen enthousiasmeren en inspireren. Deze kennis en vaardigheden kunnen de klimaatambassadeurs vervolgens inzetten tijdens klimaatcafés of klimaatwandelingen met hun buren, vrienden en collega’s. Deze wijze van werken loopt gelijk aan deze die ook de bekende klimaatactivist Al Gore toepast: velen opleiden die nog meer mensen overtuigen.”

De klimaatcursus gaat door tussen 20 oktober 2018 en 15 december 2018, elke zaterdagvoormiddag op Domein Kiewit. De vorming kost 64 euro. Ook als je geïnteresseerd bent in één cursusonderdeel kan je aansluiten voor 8 euro per les. Wie de volledige cursus volgt, wordt met 20 LimbU beloond door de stad Hasselt.

www.hasselt.be/klimaatambassadeurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.