Hasseltse Lijst van de Burger pakt uit met opzienbarende programmapunten

Standaard

Voorlopig kan de Hasseltse Lijst van de Burger al uitpakken met een verbazingwekkend programma voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2018. Het programma wordt samengesteld aan de hand van ingezonden lezersbrieven van ongeruste burgers. Naargelang de inzendingen binnenstromen wordt het programma aangevuld. Milieu, verkeersveiligheid, mobiliteit, stadsontwikkeling, cultuur en bestuur zijn de bezorgdheden tot nu toe bij de burger. 

Groen wil de LvdB behouden, zoals het natuurgebied de Groene Delle en het groene Malpertuus in Godsheide zonder woonzorgcenter. Aangepaste verkeersinfrastructuur moet de verkeerssnelheid in de schoolomgeving milderen. LvdB is ook niet voor zone 30 maar weer aangepaste verkeersinfrastructuur moet de veiligheid en de gepaste snelheid realiseren. Lagere, veiligere en bredere stoepen in de binnenstad zijn beter voor ouderen slecht te been en rolstoelgebruikers. De LvdB wil een autoloze binnenstad tussen 10u30 en 16u30, grote parkings buiten de Singel en gratis pendelbussen naar de binnenstad. 

Voor de stadsontwikkeling heeft de LvdB interessante voorstellen met een langetermijnvisie. Zo wil ze eenrichtingsverkeer op alle invalswegen tussen Singel en Groene Boulevard om plaats te maken voor groene lanen met veel ruimte voor de zwakke weggebruikers. Bebouwing moet zich concentreren rond de grote wegenassen, opdat groene ruimtes gevrijwaard worden en een gemakkelijker organisatie van het openbaar vervoer. Bouw en uitbreiding van infrastructuur om de toevloed van nieuwe inwoners, shoppers, toeristen en werknemers op te vangen, moet eerst een voorstudie naar mobiliteit, leefbaarheid en veiligheid gebeuren met goede communicatie met de burger. 

Verder wil LvdB geen woontoren op de historische site van de Herkenrodekazerne, het behoud van het oude provinciegebouw aan de Thonissenlaan en een doorlichting van de stadsontwikkeling en stedelijk bouwbeleid door de Vlaamse Bouwmeester. Daarin wil de LvdB volledige transparantie, want ze vraagt zich dan ook af hoeveel de compensatie van de immosector voor haar bijdrage in de bouw van het stedelijk zwembad bedraagt. 

Ook ijvert LvdB voor een prestigieuze film-en theaterzaal in de binnenstad, betere communicatie en dat Hasselt het voortouw neemt in de organisatie van een grote fusie met alle Limburgse gemeenten om grotere druk uit te oefenen in Brussel voor het verkrijgen van de subsidies, waarop ze recht hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.