Het Belang van Loon: Wat we zelf doen, …

Standaard

fietslus 10.JPG

Groot was mijn verbazing toen ik, Jo van Mulcken, uw correspondent van het Belang van Loon (HBvL) ter hoogte van de Maastrichterpoort de schepenen Toost Vinken, Pom Vandetut en Zoef Zoef Habibi opmerkte. Alledrie liepen in bloot bovenlijf met op het hoofd een zakdoek die in de hoekjes was geknoopt en hun broek halfstok (bouwvakkersdecolté). Ze waren bezig een nieuw fietspad aan te leggen. Toost Vinken maakte plaats voor het parcours en trok daartoe struiken uit en zaagde bomen om. Zoef Zoef Habibi reed met een asfalteermachine om de verharding aan te brengen en Pom Vandetut liep er achter met een schup om het bestratingsmateriaal aan te dammen.

HBvL: Zo mijne heren. Al bezig met de reconversie?

Pom VDT.: Ach, nu de vastgoedsector het beleid hier in Hasselt helemaal in handen heeft, dachten we: “laat ons iets terug doen voor het vele belastinggeld waarmee onze schepenlonen worden betaald”. Daarom dat we nu zelf eens de  handen uit de mouwen steken en de aannemer  hier een handje aan het helpen zijn.

HBvL: En valt het wat mee?

Pom VDT: Ja hoor. Trouwens: ‘Wat we zelf doen, doen we beter’.

Net als ik een opmerking wil maken over het feit dat het fietspad toch niet mooi recht ligt, komt schepen en apotheker Pil Koudeberg, het kruispunt opgesneld met een grote doos Prozac onder de arm (familiepak?) en een glas water in de hand. Buiten adem vraagt hij of we schepen van evenementen, Gerald Boiscourt, niet hebben gezien.

HBvL : Oei, is er wat aan de hand, mijnheer de schepen?

Pil K.: Gerald zou zijn dagelijkse dosis Prozac nog moeten innemen.

HBvL: Gezien de omvang van het pak moet het wel erg met hem gesteld zijn. En dat na de succesvolle organisatie van het nieuwe rimpelrockfestival.

Pil K.: Zeg dat wel. Na zes jaar maakte hij eens een succesvol evenement mee met ‘Muziekfest’, en dan krijgt  hij enkele dagen later opnieuw enkele teleurstellingen te verwerken…

HBvL: Die affaire met de Vaderlandslievende Verenigingen in Hasselt?

Pil K.: Deze vereniging maakt nog geen gebruik van moderne communicatiemiddelen, waardoor in het verleden bepaalde berichten niet werden opgepikt door Gerald. Nu de ‘dash’ toch al een tijd uit het schepencollege is, heeft Gerald dispensatie gekregen om zich toe te leggen op dit probleem. Hij had het idee opgevat om met duivenpost een gedegen communicatiesysteem met de Vaderlandslievende Verenigingen uit te bouwen.

HBvL: En….?

Pil K: Tja, Gerald heeft daar heel wat tijd ingestoken en op het moment dat de postduif viel met het eerste bericht, zat de poes van de buurvrouw op het dak van de duiventil… Ze heeft die duif verslonden met huid en haar.

HBvL: … en briefpapier.

Pil K.: En dat is nog niet alles.

HBvL: Oeioeioei…komt er nog?

Pil K.: Zeg dat wel. Net nu hij met het ‘muziekfest’ alle Limburgse schepenen van evenementen de loef had afgestoken, slaagt die van Lommel erin om met plofkraken in heel Limburg voor vuurwerk te zorgen.

Tja, het zit hem echt niet mee. Enfin hij moet dringend zijn medicatie krijgen….

Net als schepen Koudeberg verder snelt komt de uitbater van KultuurHuis De Tijd Hervonden over het fietspad ‘aangeslingerd’. Nog wat beduusd van het vreemde parcours, vraagt hij wiens idee het was dit zo aan te leggen. Kort vertel ik hem mijn wedervaren en zeg dat de schepenen het deden onder het motto: Wat we zelf doen, doen we ….

Uitbater De Tijd Hervonden: …beroerder?

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord 1813.be.

Advertenties

Een gedachte over “Het Belang van Loon: Wat we zelf doen, …

  1. Rebecca Rebecca

    Het lijkt anders wel alsof men graag mensen verkiest omdat men zelf geen verantwoordelijkheid wil nemen, of lijkt dit alleen maar op dit moment zo omdat er de hele tijd voetbal op TV is ?
    Waarom stelt niemand dan eigenlijk de kiesPLICHT in twijfel als men toch alleen maar voor mensen kiest waarvoor men blijkbaar niet echt wil kiezen ? Dit lijkt een steeds terugkerend fenomeen, zo +/- om de 4 à 5 jaar , …en dan komt er iemand die verandering predikt en dat is dan weer de nieuwe held van het moment, zo voor x-aantal jaar..tot ook die weer van zijn voetstuk valt..Ik ben ook tegen een postjes-mentaliteit maar zou men niet beter constructief proberen mee te denken en te DOEN, om dingen te verbeteren die kunnen verbeterd worden ? Alles laten afhangen van anderen dat is pas oude politieke cultuur, leiders zijn geen helden die alles tussen de soep en de pattaten regelen, het zijn mensen zoals iedereen, die het ook niet altijd alles weten. Meestal is het zo dat leiders een spiegel zijn voor degenen die van hen een leider ‘maken’ , dus als men er zich dan aan gaat storen…, tsja,…{“Vraag niet wat je stad voor jou kan doen, vraag wat jij kan doen voor je stad” (!)} 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.