Gezamenlijke aanpak Noord Zuid Limburg

Standaard

Op donderdagmiddag 8 februari 2018 zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Het waren Ben Weyts, Lies Jans, Jos Lantmeeters, Lode Ceyssens, Marino Keulen, Rob Beenders en Johan Danen.

Onderwerp was de voortgang van Noord Zuid verbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet dienaangaande. Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord Zuid verbinding te realiseren.

Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een aanleiding om de schouders te laten zakken. Alle vertegenwoordigers willen net daarom de handen in elkaar slaan ten voordele van een structurele oplossing voor de Limburgse mobiliteitsproblemen.

Ze zullen dan ook verder overleggen om te komen tot een entente over de partijgrenzen heen inzake het meest aangewezen spoor om de Noord Zuid verbinding te realiseren.

Op uitnodiging van de minister werd ook gouverneur Reynders gevraagd om in de toekomst de rol op te nemen van procesbegeleider.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.