Grote Ring Hasselt lijkt stil(st)aan op Brusselse

Standaard

Het was deze op donderdagochtend 16 november 2017 weer koekenbak op de Grote Ring rond Hasselt. Kilometerslange files, veroorzaakt door het afzetten van de Maastrichtersteenweg zorgden ervoor dat heel wat mensen te laat op het werk of op school kwamen. Voka – KvK Limburg pleit voor maatregelen. 

De Grote Ring rond Hasselt begint stilaan op die van Brussel te lijken. Elke ochtend ergeren heel wat automobilisten zich dood aan de steeds groter wordende files.Deze files veroorzaken ook ellenlange rijen auto’s op de belangrijkste toegangswegen tot de Ring. Deze ochtend stond nagenoeg de hele Buitenring stil door het afzetten van de Maastrichtersteenweg.

Voka – KvK Limburg pleit ervoor dat dergelijke werkzaamheden in de toekomst beter aangekondigd en gecommuniceerd worden.  ‘Het is geen lachertje om ’s ochtends in dergelijke onverwachte files terecht te komen’ stelt gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg Johann Leten. ‘Het minste wat we van de bevoegde instanties verwachten is dat men dergelijke verwachte en voorziene files omwille van wegwerkzaamheden beter en tijdiger communiceert. Dat is niet meer dan respectvol voor iedereen die in de ochtendrush tijdig op zijn werk of in de school of in het ziekenhuis of waar dan ook wil/moet geraken.’

‘Bovendien dringt een grondigere aanpak van de hele verkeerssituatie op en rond de Grote Ring zich op. Limburg is nu nog relatief filevrij. Dit is een concurrentieel voordeel ten opzicht van andere provincies. Als we dat zo willen houden moeten we nu besturen, lees vooruitzien. Intelligente verkeerslichten staan er nog steeds niet (overal) en misschien moet er over gedacht worden rijstroken bij te voegen of te herbekijken’.

Advertenties

2 gedachtes over “Grote Ring Hasselt lijkt stil(st)aan op Brusselse

  1. Meer rijstroken is een oplossing voor korte termijn, want dat trekt extra verkeer aan na verloop van tijd en dan staan we opnieuw allemaal stil. Trouwens zou het niet beter zijn, dat werkgevers minder gul zijn op het uitdelen van bedrijfswagens? De wegen slibben dicht door almaar meer wagens en vrachtvervoer, inclusief pakjesverzorgers. Een andere mobiliteitsaanpak bij werkgevers, maar ook bij particuliere automobilisten zou al veel soelaas brengen met minder vervuiling.

  2. Ine

    Hetzelfde probleem is er op de kleine ring s morgens. Denk dat er eens controle mag gebeuren op de rood rijders op het kruispunt met de truierbrug ( heel veel mensen die zich op de kleine ring bevinden, rijden daar door het rood en blokkeren het kruispunt)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.