Ghanese proffen geven les aan studenten UCLL

Standaard
ucll geert bollen

Foto Geert Bollen

De derdejaars Elektromechanica en Chemie van hogeschool UCLL kregen deze week op Campus Diepenbeek les van twee bijzondere gastproffen uit Ghana. Professoren Abdulai Salifu Asuro en Salifu Gumah, respectievelijk vice-rector en decaan van de ‘Engineering Tamale Technical University’ zijn een volledige week op bezoek in België op uitnodiging van de vzw ‘Water4Ghana’. UCLL stuurt binnen dit project al een paar jaar studenten naar Ghana om te werken aan de drinkwaterinstallaties. Professor Salifu Gumah: “Vanuit België naar Ghana trekken om daar de watervoorzieningen voor de lokale bevolking te verbeteren, beschouwen wij als een eervolle zaak.”

Het gastcollege voor de UCLL-studenten schetste de omstandigheden rond watervoorzieningen in hun land. Beide proffen waren ’s avonds ook aanwezig op het Water4Ghana event op Campus Diepenbeek. Prof Asuro is bovendien niet de eerste de beste: hij werd zopas uitgeroepen tot voorzitter van CAPA, de overkoepelende organisatie van alle Afrikaanse technische universiteiten en hogescholen in Afrika.

Water4Ghana

Hogeschool UCLL is één van de partners van de vzw Water4Ghana. Al verscheidene jaren trekken studenten Technologie van UCLL in het kader van hun opleiding naar Tamale in Ghana. Dit jaar ging Arjen Mertens 5 weken naar daar om onderhoud te doen aan de bestaande drinkwaterinstallaties. Arjen haalde tijdens het event ’s avonds een aantal anekdotes aan van zijn verblijf in Ghana: “Het was echt een onbetaalbare ervaring, een groot avontuur.”

Moving Minds Award

Naast hun opdrachten voor de vzw Water4Ghana, werkten er ook al UCLL-studenten in het labo van het lokale ziekenhuis en in een schooltje van SOS-kinderdorpen. De UCLL-studenten werden hiervoor dit jaar beloond met een nominatie voor de allereerste Moving Minds Award. De studenten overhandigden de geschenkcheque die ze ontvingen aan Water4Ghana.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.