PVDA Hasselt gaat in beroep tegen afwijzing uithangbord voor nieuw kantoor

Standaard

De PVDA Hasselt opent een nieuw kantoor tegenover het station in Hasselt. De partij diende een aanvraag in voor een uithangbord. Die aanvraag werd geweigerd omdat zij “niet aanvaardbaar zou zijn in de ruimtelijke context”.

Niet aanvaardbaar in de ruimtelijke context? “De stationsbuurt hangt vol met uithangborden”, antwoordt Kim De Witte, voorzitter van de PVDA in Hasselt. “Wat niet aanvaardbaar is in ‘de ruimtelijke context’, is het verouderde station. Wat niet aanvaardbaar is, zijn de losse stenen en putten in de weg. Wat niet aanvaardbaar is, is het grote gebrek aan fietsenstallingen en veilige fietspaden.”

De Hasseltse coalitie zit op droog zaad. Schandalen, interne verdeeldheid, akkoordjes in achterkamers over verdere samenwerking na de verkiezingen. De gewone Hasselaar is er niet tevreden mee. In die context zijn de gevestigde partijen de PVDA natuurlijk liever kwijt dan rijk.

“We begrijpen dat het stadsbestuur niet blij is met de komst van een consequent linkse partij. Maar zo werkt de democratie. Laten we het spel eerlijk spelen”, alsnog De Witte. “Wij gaan in beroep tegen deze beslissing bij de bestendige deputatie. Zowat alle verenigingen en handelszaken in de stationsbuurt hebben een uithangbord dwars op de muur. Totaal absurd dat dat voor ons niet zou mogen.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s