Hogeschool PXL leidt nu ook allround Bedrijfsmanagers op

Standaard

bedrijfsmanager

Vanaf volgend academiejaar start Hogeschool PXL met een algemene opleiding ‘Bachelor in het Bedrijfsmanagement’. Met dit traject speelt de hogeschool in op de vraag naar een brede allround opleiding die studenten voorbereidt op een managementfunctie in een bedrijf of KMO. “Naast de vijf specifieke afstudeerrichtingen was er nood aan een opleiding die een helicopterview geeft,” verklaart algemeen directeur Ben Lambrechts. “Het blijft mogelijk om een afstudeerrichting te kiezen, maar studenten kunnen dus ook kiezen voor het brede traject waarmee ze een diploma Bachelor in het Bedrijfsmanagement kunnen behalen.”

“Het SALK-rapport (Strategisch Actieplan Limburg Kwadraat) vraagt dat we in Limburg sterk inzetten op innovatie en ondernemerschap. PXL-Business is uitgegroeid tot de grootste Business-school in de regio met ruim 2000 studenten. Binnen Bedrijfsmanagement leiden we professionals op in de afstudeerrichtingen Accountancy-fiscaliteit, Financie- en verzekeringswezen, Marketing, Logistiek management of Rechtspraktijk, en vanaf nu dus ook als allrounder die in al deze domeinen thuis is.” aldus Ben Lambrechts.

Ondernemende mindset

Het nieuwe programma van de algemene opleiding Bedrijfsmanagement is gebaseerd op het ontwikkelen van een ondernemende mindset bij de studenten. Dit met opleidingsonderdelen zoals ‘Ondernemingsplan’, ‘KMO-management,’ ‘HR Essentials’ en ‘Applied Market Research’.

Daarnaast krijgen studenten een brede en sterke juridische, financiële, economische, commerciële en logistieke basis mee van het bedrijfsmanagement.  Ook vreemde talen hebben hun plaats in het curriculum, met vaste waarden als Engels en Frans en een keuzemogelijkheid voor Spaans. Het studietraject wordt afgesloten met een stageperiode van 13 weken.

Opleidingsonderdelen

Eerste jaar: Financial accounting, zakelijke communicatie 1, Frans 1, Engels 1, Economische actualiteit, Inleiding KMO-management, Burgerlijk recht, Handels- en economisch recht, Digital skills, Marketing essentials, Beheersen van de logistieke stromen, Statistiek, Ondernemingsplan.

Tweede jaar: Verzekeringen, Bedrijfsmanagement (MAS), Engels, Frans/Spaans, Zakelijke communicatie, HR Essentials, Applied market research, Project KMO-management, Sociaal recht, Fiscaal recht, internationale handel, European law, Professionele topics, PR en eventmarketing, Inkoop- en voorraadbeheer, Management Information Systems.

Derde jaar: Mens en organisatie (HRM), Stage, Bachelorproef, Professionale eXpertise, KMO-financiering en waardering, Engels, Frans/Spaans, Digitale marketing, Bijzondere aspecten van het vennootschapsleven, Commercial skills, B2B marketing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s