En de winnaar van de Herman Dessersprijs is: André Knaepen

Standaard

Vlnr. Benny Spreeuwers (burgemeester Opglabbeek), Lode Ceyssens (burgemeester Meeuwen-Gruitrode), André Knaepen (Cegeka), Francis Wanten (voorzitter Voka – KvK Limburg), Widukind en Piet Stockmans (Studio Stockmans).

Gisteren verzamelden meer dan 1.000 ondernemers voor de Jaarvergadering van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Het hoogtepunt was de uitreiking van de Ondernemersprijs Herman Dessers. André Knaepen van Cegeka kroonde zich tot winnaar. De andere genomineerden waren Piet en Widukind Stockmans (Studio Stockmans) en burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers (Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek, in 2019 Oudsbergen).  

De oprichter van de grootste IT-dienstverlener in het land was erg opgetogen met de prijs, maar toonde zich ook kritisch voor de rol van de overheid: “Ondernemen is je nek uitsteken, alles op het spel zetten om je droom te realiseren. Als je daar in slaagt, dan is dat het mooiste wat je kan doen. Je creëert welvaart en kansen, maar je verwezenlijkt ook mee de dromen van heel wat mensen. Maar wanneer wordt er werk gemaakt van een vriendelijk klimaat voor de ondernemer? Wanneer dringt het besef door dat we dringend nood hebben aan een hervorming van de vennootschapsbelasting? Wanneer krijgen we, in navolging van de visionaire burgemeesters, nationale politici en projecten die verder dragen dan de volgende verkiezingen?”

Cegeka viert dit jaar haar 25e verjaardag, is actief in 10 landen en telt 4 000 medewerkers. Vorig jaar haalde het bedrijf een omzet van 420 miljoen euro. Het doel van de Ondernemersprijs Herman Dessers is het ondersteunen en aanmoedigen van een persoon, een onderneming, een vereniging, een instelling of een groepering uit Limburg die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft ten voordele van de provincie Limburg, waardoor de provincie een positieve uitstraling krijgt buiten haar grenzen. 

WTF?  

Drie CEO’s betraden tijdens de Jaarvergadering de bühne in het Ethias Theater om hun ervaringen met de internationale politiek uit de doeken te doen. Jeff Slough beet de spits af en vertelde waarom Trump aan de macht kwam. De Texaan woont in Paal en staat al zes jaar aan het hoofd van Harte Hanks in Hasselt. Martine Meuws (GRL) vertelde vervolgens hoe de recyclingsector omgaat met de Brexit en wat de gevolgen kunnen zijn. Jan Kriekels (Jaga) sloot vervolgens af en concludeerde met de slagzin “Innovate or die” zijn boeiend verhaal over hoe bedrijven en ondernemers overal ter wereld moeten evolueren.   

Francis Wanten: “Wij trekken met jullie bekommernissen naar alle gemeenten” 

Voorzitter Francis Wanten gaf tijdens de Jaarvergadering ook het startschot van de verkiezingscampagne: “Het is nog exact 500 dagen tot de volgende gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Daarom hebben we onze leden gevraagd om hun bekommernissen te formuleren. Die zullen we bundelen en presenteren aan de Limburgse gemeenten.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s