Vlaams minister-president Bourgeois verwijst onverstandige boskaart naar vuilnisbak

Standaard

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Confederatie Bouw Limburg reageren positief op de intrekking van de nieuwe kaart met “meest kwetsbare waardevolle bossen” van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Die ontnam bedrijven en particulieren hun industrie- en bouwgronden. Vlaams minister-president Geert Bourgeois verwijst de kaart nu naar de vuilnisbak. “Dit is een verstandige beslissing. Het kan niet dat zonevreemde bossen voorrang krijgen op onze economische welvaart”, zeggen Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg, en Chris Slaets, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw Limburg. 

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Confederatie Bouw Limburg lieten zich maandag als eersten erg kritisch uit over de maatregel van de Vlaamse regering om 12.000 hectare zonevreemde bossen te beschermen. Dat betekende dat 502 hectare aan Vlaamse industriegronden, waarvan maar liefst 311 ha. in Limburg, konden veranderen in bossen. Ondernemingen zouden met andere woorden niet langer kunnen bouwen of uitbreiden op die percelen. Tevens hield dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover zou staan. Tot slot bemoeilijkte de maatregel ook strategische dossiers als Lummen Zuid, de uitbreiding Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren en het tracé van de Noord-Zuidverbinding.

Chris Slaets en Johann Leten reageren: “Onze kritische kanttekeningen hebben de regering aan het denken gezet. Dat was nodig, want deze absurde boskaart gaf voorrang aan de grillen van moeder natuur in plaats van aan ambitieus ondernemerschap. Het is dat laatste dat onze welvaart waarborgt. We juichen de beslissing van de minister dus toe!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.