Motivatiecheques geven starters duwtje in rug

Standaard

vliegende starters 1

Een vliegende start als ondernemer is geen evidentie. Daarom organiseerde Voka- Kamer van Koophandel Limburg het evenement Vliegende Starters in Hangar 58 in Genk. Meer dan 200 beginnende ondernemers lieten zich inspireren en stelden hun vragen aan meer dan 20 experts. Vijf gelukkigen gingen zelfs naar huis met een motivatiecheque van 500 euro.  

Zowel de Kerstman als Sinterklaas verbleekten even toen er vijf motivatiecheques ter waarde van 500 euro uitgedeeld werden onder de aanwezige deelnemers. Elke aanwezige (pre)starter die minder dan vijf jaar actief is, maakte kans op een cheque. Zij moesten vooraf motiveren waarom zij dat bedrag verdienen. Gedeputeerde Erik Gerits overhandigde de cheques aan de gelukkigen, stuk voor stuk starters met potentieel. Oordeelt u vooral zelf:

 • LimDiscovery, Karin Limneos 

 

  • Werkt concepten uit voor toeristen met leuke, unieke en authentieke activiteiten in Limburg en zit in een startupfase en heeft haar eerste inkomsten reeds verwezenlijkt.
 • VakWerk, Mathias Van de Winkel  

 

  • VakWerk ontwerpt en bouwt creatieve tijdelijke structuren van standaard steigermateriaal in combinatie met uniek eigen koppelstukken.
 • Solut, Mireille Vandevorst 

 

  • Solut zit in een expansiefase en heeft na 1 jaar hun 2e werknemer aangeworven. Zij zorgen voor flexibele personeelsverantwoordelijken voor KMO’s.
 • Bisimple, Hanne Zoomers 

 

  • Bisimpli is een bedrijf dat op een innoverende manier zorgt voor meer ruimte in uw kleerkast. Dit bedrijf is opgericht door 5 studenten.
 • Exovibe, Jibriel Samlali 

Feedback van experts

De deelnemers gingen ook aan tafel met meer dan 20 experts. Onder meer topondernemers Noël Essers (H.Essers), Ronnie Leten (ex-Atlas Copco), Veronique Thoelen (Bose) en Jean-Baptist Claes (JBC) gaven antwoorden op de vele vragen van de startende ondernemers.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Limburg: “Vorig jaar brak het aantal starters alle records in Limburg. Dat is een goed teken, want zij zijn het nieuwe bloed dat instroomt in onze economie. Het is dus niet meer dan logisch dat we een evenement als Vliegende Starters organiseren. Zij zijn de werkgevers van de toekomst! Hen in contact brengen met de ondernemers van nu tijdens rondetafelgesprekken zorgt voor een belangrijke synergie van innovatie en ervaring!”

BRYO Awards 

Vliegende Starters is een nationaal evenement dat gelijktijdig plaatsvond in Genk en Kortrijk. Aan de hand van live streaming maakte de organisatie in de twee steden de winnaars bekend van de Bryo Awards. In drie categorieën werden er prijzen uitgereikt aan de BRYO-deelnemers. De Limburgse genomineerden vielen jammer genoeg niet in de prijzen, maar zijn eveneens erg beloftevol: Nick Geys (Onlinewerkrooster.be), Jonas Van de Winkel (Kopterman) en Wouter Vandenneucker (Cr3do).

De winnaars van de avond op een rijtje

Categorie Rookie – winnaar: Sander De Roeck, Soulmade

Hij of zij is recent gestart met Bryo maar veelbelovend en pijlsnel uit de startblokken geschoten:

Soulmade geeft meerwaarde met Virtual Reality. De unieke kennis van de organisatie laat hen toe tal van verschillende Virtual Reality producties en toepassingen te maken. Nu al (op 6 maanden tijd) mogen ze onder andere tot hun klanten rekenen: Dupont, Artsen Zonder Grenzen, Nokia en Stad Antwerpen.

Categorie Creative Highlight – winnaar: Michiel De Backer, Ark-Shelter 

Zijn of haar project blinkt uit in originaliteit en creativiteit.

Ark-Shelter richt zich op het ontwerpen en produceren van mobiele woningen/kantoren, met oog op een ecologisch en hedendaags design al dan niet volledig zelfvoorzienend. De units van Ark-Shelter zijn structureel opgebouwd uit houtskelet. Ark-Shelter levert een volledig afgewerkt product dat door een plug-in principe gekoppeld wordt en direct gebruiksklaar is. De units zijn zowel buiten en binnen volledig afgewerkt. 

Categorie Flanders Future – winnaar: Iris Decreus, House of Weddings

Het bedrijf of project dat het potentieel heeft om uit te groeien tot een Vlaams economische kampioen:

HouseofWeddings.com is een online huwelijksplatform dat de beste en meest betrouwbare Belgische huwelijksleveranciers verenigt onder een kwaliteitslabel, en deze gids actief market naar een premium publiek van verloofde koppels. Na 6 jaar expertise, netwerk en inspiratie te hebben opgebouwd als wedding planner is het Iris haar intentie de nog grotendeels immature, fragile maar financieel interessante huwelijksmarkt te professionaliseren en consolideren.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s