Eigenzinnig personeelsbeleid inspireert Limburgse ondernemers

Standaard
Tom Herrijgers

Vlnr. Francis Wanten (voorzitter Voka-KvK Limburg), Tom Herrijgers (CEO Marbles), Johann Leten (Gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Limburg)

“Behandel je werknemers zoals je zelf behandeld wil worden.” Dat is het motto van Tom Herrijgers, CEO van het Antwerpse digitale communicatiebureau Marbles. Hij vertelde op dinsdag 9 mei tijdens het inspiratieontbijt van Voka – KvK Limburg hoe hij meer verantwoordelijkheden aan zijn personeel geeft en meer tijd heeft om te coachen en de visie van het bedrijf uit te werken.  

De ochtendstond heeft ondernemerszin in de mond! Met dat lichtjes aangepaste spreekwoord in het achterhoofd organiseert Voka-KvK Limburg vier keer per jaar het inspiratieontbijt. Dit keer was het de beurt aan Tom Herrijgers van Marbles. Hij haalde afgelopen jaar meermaals de pers met zijn beslissing om zijn personeel onbeperkt verlof te geven.

Die eigenaardige maatregel heeft alles te maken met de visie die Herrijgers heeft op vlak van personeelsbeleid. Hoe meer vrijheid je geeft, hoe meer je terugkrijgt van je medewerkers. Zo werkt zijn team volgens de Scrum-methode, die het teamwork bevordert door samen een doel te realiseren. Een belangrijk gevolg is dat er niet langer in hokjes gedacht wordt als het op taakverdeling aankomt.

Bovendien voerde Herrijgers het principe van creatieve dagen in. Op die momenten mag zijn personeel enkel aan projecten werken die niet voor klanten bedoeld zijn. Gevolg: werknemers gaan vanuit hun passie iets doen voor de onderneming. Dat zorgt voor meer zelfsturing op de werkvloer, waardoor je als zaakvoerder meer tijd hebt voor andere zaken. Denk maar aan coaching of het uitwerken van de visie van de onderneming.

De aanwezige ondernemers noteerden ijverig de tips van de spreker en stelden achteraf verschillende vragen over de praktische kant van zijn verhaal.

Het volgende inspiratieontbijt vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s