Helchterse school valt 2 keer in prijzen met ‘Eenhoorn Hoelmec’

Standaard

vakkundig balanceren 2017

Op woensdag 3 mei 2017 werd het Don Bosco Technisch Instituut uit Helchteren voor de tweede keer gehuldigd voor hun inzending voor de wedstrijd ‘Vakkundig Balanceren’. Na de juryprijs mogen zij nu ook de publieksprijs in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats in Abdijsite Herkenrode in Hasselt. “Een verdiende winnaar!”, aldus de organisatoren.

Op woensdag 3 mei 2017 werd de ‘Vakkundig Balanceren’-publieksprijs uitgereikt aan het Don Bosco Technisch Instituut uit Helchteren. De winnende school wist niet alleen de jury maar ook het publiek te bekoren met het werk ‘Eenhoorn Hoelmec’, verwijzend naar het mythische symbool van de Herkenrodesite. “Wij hebben dit project als een enorme verrijking ervaren voor student, leerkracht en school”, aldus een fiere directeur van het Don Bosco Technisch Instituut. “Het verbetert het leerproces en is een extra motivatie naar een latere carrière van de student. Zulke initiatieven zijn meer dan welkom”.

De levensgrote eenhoorn – bestaande uit WBP multiplex en metaalplaat – wordt aangedreven door hernieuwbare elektrische energie. Een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Een bewegingsschakelaar zet de loopbeweging van de eenhoorn in gang. Het netoverschrijdend scholenproject ‘Vakkundig Balanceren’ is een initiatief van vzw Herckenrode en Rotary Club Hasselt-Herckenrode en kan rekenen op de steun van Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Onderwijs.

“De publieke stemming gebeurde tussen 1 juli en 31 oktober 2016. Bezoekers van de inspiratie- en kruidentuin op de Abdijsite Herkenrode in Hasselt konden onafhankelijk hun stem uitbrengen voor de 11 deelnemende projecten”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Opwaardering en participatie

De uitreiking van deze publieksprijs kadert in het eerder opgestarte initiatief ‘Vakkundig Balanceren’ van vzw Herckenrode en Rotary Club Hasselt-Herckenrode, dat zich richt tot de scholen van het Limburgse technisch- en beroepsonderwijs. “Met dit meerjarenproject willen we het zelfbeeld van deze leerlingen versterken en de waardering voor hun onderwijsvorm verhogen”, aldus de organisatoren.

De wedstrijd ‘Vakkundig Balanceren’ speelde hierin een grote rol: de deelnemende scholen werden onder leiding van een 3-koppige werkgroep gestimuleerd tot participatie aan het maatschappelijk leven. Hun dynamische creaties werden immers openbaar tentoongesteld op de Abdijsite Herkenrode.

‘Koren in de schuur’

Namens Rotary Club Hasselt-Herckenrode en vzw Herckenrode worden projecten zoals ‘Vakkundig Balanceren’ ondersteund door opbrengsten uit de tweejaarlijkse concertreeks ‘Koren in de schuur’. Deze heeft de verdere uitbouw van de abdijsite als cultuurtoeristisch hefboomproject voor Limburg tot doel, door middel van initiatieven van maatschappelijk en sociale waarde. Nog tot 31 oktober 2017 kan de expo op Abdijsite Herkenrode bezocht worden.

www.abdijsiteherkenrode.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s