35 Limburgse bedrijven zetten schouders onder technisch talent

Standaard

voka 00

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de provincie Limburg gaan met het project Techniekpromotie de strijd tegen het tekort aan technisch geschoold personeel aan. Met als boegbeeld de Voka – First LEGO League wil Voka – KvK Limburg technisch talent ontdekken én stimuleren. Dit met het engagement van 35 Limburgse bedrijven. Deze bedrijven ontvingen gisteren in de Ambtswoning van de Gouverneur het Charter Techniekpromotie.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Techniekpromotie heeft als doel de instroom in de technische opleidingen te verhogen. Onze toekomstindicator gaf al aan dat talent het zorgenkindje van morgen is. Limburg moet innoveren en heeft nood aan technische, hoger opgeleide mensen. Alleen met voldoende kwalitatief technisch talent kunnen we de toekomstige uitdagingen aan en de Limburgse economie verder uitbouwen.”

Positief toekomstperspectief 

Door Techniekpromotie krijgen kinderen de kans om hun technisch talent te ontdekken en te ontplooien. Het project legt zowel voor de kinderen, ouders als leerkrachten de nadruk op het positief toekomstperspectief van studenten uit een technische studierichting: quasi jobzekerheid, een degelijk loon en een waaier aan mogelijke jobs. Dit met behulp van de Voka – First LEGO League, maar ook dankzij andere sensibiliseringsinstrumenten zoals bedrijfsbezoeken en profilering van rolmodellen.

Ook de Limburgse ondernemingen zetten volop in op technisch talent. Via de First LEGO League zetten ze hun schouders mee onder dit project door niet alleen financieel een steentje bij te dragen, maar ook door als ambassadeur op te treden. Hun werknemers met een technische achtergrond vertellen over hun loopbaan, hun uitdagende job en de omgeving waarin ze werken. Daarnaast nodigen ze hun petekinderen uit voor een bedrijfsbezoek zodat ze met eigen ogen een technische werkomgeving kunnen ontdekken. Dit netwerk van peterbedrijven en hun betrokkenheid is uniek.

Volgende bedrijven ontvingen in de Ambtswoning van de Gouverneur een certificaat als teken van bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan dit project:

Aarixa, Advenioz, APK, ASAP.be, Belfort International, BKM, Cats & Dogs, Chapo, Cooltech, Damhert, De Witte & Co, Europower Generators, Exight Solutions, Flanders Make, Gijbels Mathieu, Grizaco, Groep Jam, Heraeus Electro-Nite International, Infinity Advice, Infrax Limburg, Kumpen, Loomans Plastics, LRM, Mentofacturing, P&V Elektrotechniek, Pami, Prefamac Chocolate Machines, Provincie Limburg, Punch Powertrain, Rezinal, SD Worx, SKF Logistics Services Belgium, Spaas, TRIXXO, VOS Technics en Yontec.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s