Eric Krols wordt nieuwe zakelijk leider bij Het nieuwstedelijk

Standaard

Het nieuwstedelijk, het stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk, heeft een nieuwe zakelijk leider: Eric Krols. Eric heeft een indrukwekkende staat van dienst binnen en buiten de kunsten.

Hij  was eerder zakelijk directeur bij o.m. de Vlaamse erfgoedorganisatie Herita, het MuHKA en dansgezelschap Rosas. Voordien was hij aan de slag bij Ictus Ensemble, muziektheater Walpurgis, het Kaaitheater en ’t Stuc.  Bij Het nieuwstedelijk keert hij terug naar de podiumkunsten, zijn eerste passie: “Ik hou van de podiumkunsten. Ik vind het parcours dat deze ploeg gelopen heeft naar de creatie van Het nieuwstedelijk uitermate boeiend. Je krijgt heel sterk het gevoel dat hier iets aan het gebeuren is. Daar wil ik deel van uitmaken.”

Het nieuwstedelijk ontstond uit de fusie van het Limburgse theatermakershuis de Queeste en het Leuvense muziektheater Braakland/ZheBilding. Het theaterhuis werd voor haar ambitieuze project tijdens de vorige subsidieronde positief gehonoreerd en wordt ondersteund door de drie thuissteden. Naast overheidssteun genereert het huis eigen inkomsten uit ticketverkoop, spin-offs en een bloeiende mecenaatwerking. Het nieuwstedelijk heeft 14 vaste werknemers en ruim 150 losse medewerkers.

“We zochten iemand die een sterk zakelijk beleid kan voeren en een strategische visie ontwikkelt van waaruit onze organisatie verder kan groeien” zegt algemeen directeur Stijn Devillé. “Met Eric halen we de perfecte man in huis om onze artistieke plannen een duurzame zakelijke en organisatorische onderbouw te geven.”

Eric Krols start op 15 mei 2017. Dramaturge Els Theunis, die de zakelijke leiding ad interim waarnam, zal vanaf dan weer de artistieke coördinatie opnemen.

http://www.nieuwstedelijk.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s