Instaptoets lerarenopleiding bij PXL gaat van start

Standaard

Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse Overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd.       

De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

De lerarenopleiding van Hogeschool PXL plaatst de instaptoets alleszins in een breder perspectief. “In de maanden mei en september organiseren we opfrissingscursussen op woensdagnamiddag,” legt Marc Hermans, departementshoofd PXL-Education uit. “Zo kunnen studenten de instaptoets met meer vertrouwen afleggen. En in de week voor de start van het nieuwe academiejaar organiseren we bijspijkercursussen voor alle studenten die nood hebben aan meer basiskennis op basis van hun afgelegde toets.

http://www.pxl.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s