Oude vorm van fraude duikt terug op

Standaard

Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar vandaag bereikte ons het bericht dat een oude vorm van fraude terug opduikt. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven offshore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou uitsparen.  

De fraudeurs gaan hierbij slim te werk. Ze contacteren de klant met een mailadres dat sterk lijkt op de mailadressen die de Limburgse ondernemingen in kwestie gebruiken. Meestal worden twee letters zo onopvallend mogelijk omgewisseld. Bovendien refereren de fraudeurs naar bestaande geplaatste bestellingen, waardoor de klant in kwestie minder snel onraad ruikt.

Voka – KvK Limburg raadt Limburgse ondernemingen die voor buitenlandse klanten werken aan extra alert te zijn voor deze oude vorm van fraude en hun klanten hier ook van op de hoogte te brengen. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg, vult aan: “We kunnen niet genoeg herhalen dat ondernemers die met deze vorm van fraude geconfronteerd worden, best steevast een klacht bij de FOD Economie, bij ons en bij de politie indienen. Deze aanpak heeft al herhaaldelijk zijn vruchten afgeworpen. Alleen samen kunnen we deze frauduleuze organisaties het leven zuur maken!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s