TEDxUHasselt biedt publiek 13 internationale topsprekers in 234 minuten

Standaard

Op zaterdag 25 maart 2017 halen UHasselt-studenten 13 topsprekers uit de vier windstreken naar campus Diepenbeek voor de vijfde editie van TEDxUHasselt. Naast lezingen serveren ze ook workshops én netwerkmomenten. Tickets liepen ook dit jaar weer als een trein: meer dan 1.000 mensen schreven zich in, van wie er 500 een uitnodiging in de bus kregen. 

In lijn met het concept van de TED-conferentie krijgen de sprekers elk maximum 18 minuten om hun verhaal te vertellen. TEDxUHasselt is een van de grootste en oudste TEDx-events in België. Op het TEDx-podium in Diepenbeek staan onder meer de Amerikaanse psychologe Bella DePaulo (over het single-zijn), Isabel Beets (die de geheimen van ons brein ontrafelt) en ruimtevaartingenieur Stijn Ilsen (over hoe we Doomsday kunnen voorkomen). 

Onderzoeker Bert Conings komt praten over het belang van zonne-energie, Ruben Donné over zijn solozeiltocht over de Atlantische Oceaan (waarmee hij 60.000 euro voor MS-onderzoek inzamelde). Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson BELux, laat haar licht schijnen over de digitale revolutie, Arthur Jeffes komt naar België met een fascinerend verhaal over zwaartekrachtgolven en pianospelen. 

Conversation Starter

TEDxUHasselt is ook een uitgelezen netwerkkans. Tijdens netwerkmomenten helpt de Conversation Starter-app – ontwikkeld door UHasselt-alumni Niels Peetermans en Rutger Bevers – de deelnemers op weg door op zoek te gaan naar relevante gesprekspartners. Op het programma staan ook enkele workshops die de TEDx-gangers onder meer inwijden in het spreken voor publiek, netwerken en zwaardvechten. Ook heeft VITO er een workshop rond sustainable business development. 

Meer info over de sprekers en het programma vindt u op www.tedxuhasselt.eu.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s