Succesvolle infoavond rond Spartacus in Diepenbeek

Standaard
oc diepenbeek

vlnr: Paul Smeets – Spartacuscoördinator De Lijn Limburg, Heidi Roubben – directeur De Lijn Limburg, Patrick Hermans – burgemeester Diepenbeek, David Vanoppen – voorzitter OC Diepenbeek, Els Lambrichts – stafmedewerker belangenbehartiging Voka – KvK Limburg, Peter Prévot – schepen lokale economie Diepenbeek

Op donderdag 23 maart 2017 organiseerde Ondernemersclub Diepenbeek (OCD) een infoavond rond de stand van zaken met betrekking tot het Spartacusplan. Burgemeester Patrick Hermans, Heidi Roubben, directeur van De Lijn Limburg en Spartacus-projectleider Paul Smeets zetten de avond in met een duiding rond de achtergrond van Spartacus. Vervolgens gingen ondernemers, politici en belangenverenigingen met elkaar in debat. 

De toekomst van tramlijn 1, 2 en 3 van het Spartacusplan wordt beïnvloed door beslissingen van zowel  De Lijn, de Vlaamse en de Nederlandse regering als Infrabel. Daarom is  het voor de Diepenbeekse ondernemer niet altijd even makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Dat was ook de Diepenbeekse ondernemersclub OCD niet ontgaan. Vandaar dat zij haar jaarlijkse thema-avond rond dit onderwerp uitwerkte.   

Mede dankzij de samenwerking met de gemeente Diepenbeek werd de avond een groot succes. Gaat morgen de eerste spade van tramlijn 1 in de grond? Helaas niet. Maar dankzij de toelichting en het debat achteraf werd er voor de Diepenbeekse ondernemer wel duidelijkheid geschept over het belang van Spartacus, de huidige stand van zaken én de toekomst die de gemeente Diepenbeek wacht, zowel met als zonder Spartacus-lijn. 

David Vanoppen, voorzitter OCD beaamt: “Het belang van deze tramlijn voor onze gemeente is zeer groot. Zeker voor de daaraan gekoppelde werkzaamheden die vooral de mobiliteit in en rond Diepenbeek zullen oplossen. We denken daarbij zeker aan de nieuwe omleidingsweg. Tegelijkertijd bestaat de kans dat de lijn alsnog niet doorgaat. En dan is het noodzakelijk dat het bestuur ook een plan B klaar heeft. Deze boodschap is vandaag duidelijk overgebracht.” 

De Diepenbeekse ondernemersclub verenigt alle Diepenbeekse ondernemers en wil namens de leden als spreekbuis naar de gemeente toe fungeren. Ze wil de belangen van alle Diepenbeekse ondernemers verdedigen, door op gemeentelijk niveau overleg op te bouwen tussen ondernemers onderling, maar ook tussen ondernemers en de gemeente Diepenbeek. Deze geslaagde infoavond rond Spartacus is één van de 5-tal activiteiten die OCD dit jaar organiseert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s