Francis Wanten speecht op Nieuwjaarsinvitito 2017

Standaard

In de grootste huiskamer van Limburg kwamen 2800 leden van de grootste ondernemersfamilie van Limburg samen om mekaar het beste voor 2017 te wensen. ‘We are family’ was het thema van deze editie van de Nieuwjaarsinvitito.  Voorzitter Voka – KvK Limburg Francis Wanten blikte terug op 2016 en vooruit op het nieuwe jaar.

“De Limburgse conjunctuur bereikte eind 2016 een piek. Het dateert van 2007 – vóór het uitbreken van de crisis – dat we nog zo’n hoge waarde zagen. De werkloosheidsgraad daalde van 8,1% in december 2015 tot 7,4% in december 2016. In 2016 zijn in Limburg bijna 6000 nieuwe bedrijven gestart, het hoogst aantal starters van deze eeuw. Fantastisch dat zoveel mensen de uitdaging aangaan om te ondernemen”, kwam uit de loftrompet van Wanten.

Maar 2016 was ook het jaar waarin het individueel belang het trachtte te halen van het algemeen belang. “Denk maar aan de procedureslagen voor de raad van state om economische ontwikkelingen tegen te gaan. Denk maar aan de Noord-Zuid en de onverantwoorde stakingen die onze welvaart op het spel zetten”, waren de mindere feiten.

Zij wensen en uitdagingen voor 2017 zijn er ook. “Verlaging van de vennootschapsbelasting, een loonlastenverlaging om Limburg concurrentioneel te houden met omliggende regio’s, een vooruitziend en gedurfd energiebeleid, De Noord-Zuidverbinden en de drie lijnen van Spartacus”, besluit Wanten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s