Lange files na ongeval Noord-Zuid bewijst hoge nood aan oplossing

Standaard

Op maandag 5 december 2016 ontstonden er lange files in twee richtingen na een ongeval op de Noord-Zuidverbinding in Houthalen-Helchteren. Niet enkel moeten automobilisten hierdoor urenlang aanschuiven, ook het wooncomfort in de dorpskern wordt hierdoor grondig aangetast door de ellenlange rijen auto’s voor de deur. Momenten als dit bewijzen opnieuw dat er dringend een oplossing moet komen voor dit mobiliteitsprobleem dat al veel te lang aansleept. 

Dat de Noord-Zuidverbinding voor zware mobiliteitsproblemen blijft zorgen in Limburg werd vandaag opnieuw duidelijk na een ongeval met twee wagens ter hoogte van de afrit Ter Dolen in Houthalen-Helchteren. De lange files die hierdoor ontstonden zorgden opnieuw voor heel wat hinder en frustratie.

Enkele dagen geleden kreeg de aanleg van de Noord-Zuidverbinding via een omleidingsweg in Houthalen-Helchteren nog een negatief advies van de auditeur van de Raad van State. Voka – Kamer van Koophandel Limburg blijft aandringen op een dringende oplossing om een betere mobiliteit in onze provincie te verzekeren en om alternatieven te bieden in geval van verkeersproblemen zoals vandaag.

Limburgse werknemers- en werkgeversorganisaties strijden via www.vooruitmetdenoordzuid.be voor een snelle realisatie van deze belangrijke verbindingsweg. Via deze website verzamelden we al vele duizenden steunbetuigingen. Wat duidelijk maakt dat de realisatie van de Noord-Zuid voor vele Limburgers een belangrijke stap voorwaarts betekent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s