Noord-Zuid ‘brood’nodig voor economie en tewerkstelling

Standaard

De auditeur heeft zopas zijn verslag omtrent de beroepsprocedure die de Milieukoepel heeft opgestart bezorgd aan de Raad van State. De auditeur besluit dat de Vlaamse regering onvolledig en onzorgvuldig tewerk is gegaan bij het opnieuw indienen van het GRUP voor de Noord-Zuid.  De Limburgse werknemers- en werkgeversorganisaties, verenigd in het Open Platform, zijn verbaasd. Het debat ten gronde moet echter nog gevoerd worden. De ‘juiste’ beslissing dient genomen te worden.

Het Open Platform Limburg bestaande uit ABVV Limburg, ACLVB Limburg, ACV Limburg, Unizo Limburg, VKW Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg startte zelf een procedure en reageert verbaasd over deze onzorgvuldigheid van de Vlaamse regering gezien het maatschappelijk belang van de Noord-Zuid voor onze provincie.

Sinds de jaren ’70 schreeuwt Limburg om een oplossing voor deze Noord-Zuid. De socio-economische impact is voor iedereen duidelijk. De eerste spade dient echt dringend in de grond gestoken te worden. Meer dan 160.000 Limburgers hebben trouwens reeds aangegeven via www.vooruitmetdenoordzuid.be of de petitieformulieren die door de 6 werkgevers- en werknemersorganisaties verspreid werden dat het nu meer dan ooit tijd is!

Na het verslag van de auditeur dient het debat ten gronde nog gevoerd te worden. We rekenen erop dat de Raad van State bij de definitieve uitspraak het algemene Limburgse belang laat primeren. De rechter beslist immers autonoom. Het ontbreken van een performante Noord-Zuidverbinding is veruit de belangrijkste rem voor meer economische groei en tewerkstelling in onze regio. Het is ook belangrijk voor werknemers, studenten en burgers die er wonen. Ook zij hebben recht op een goede mobiliteit.  De enige juiste beslissing die de Raad van State kan nemen is…. Vooruit met de Noord-Zuid…..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s