UHasselt verwelkomt 425 studenten uit meer dan 30 landen tijdens ‘Get together Day’

Standaard

Op 2 december 2016 verwelkomt de UHasselt 425 studenten uit meer dan 30 (ontwikkelings)landen voor de ‘Get Together Day’. Het evenement – een initiatief van VLIR-UOS – is de gelegenheid bij uitstek voor de studenten (die allemaal in Vlaanderen een opleiding volgen) om elkaar beter te leren kennen én ideeën uit te wisselen. En dat met een flinke streep dans en muziek.

De Get Together Day (die dit jaar het thema ‘Study Around the World, Travel Around the World’ meekrijgt) biedt studenten uit ontwikkelingslanden een uniek forum om met elkaar in contact te komen. “De meerderheid volgt in Vlaanderen een opleiding met een VLIR-UOS-beurs. Vaak ontmoeten studenten die uit hetzelfde land komen elkaar voor het eerst op de Get Together Day. Het begin van soms lange vriendschappen”, zegt medeorganisator Lia Van Hoef (UHasselt). De meeste ‘genodigden’ komen uit Sub-Sahara Afrika.

Het doel van de avond is om verhalen en ervaringen uit te wisselen én de basis te leggen voor eventuele samenwerking. “En dat op een informele manier: zo hebben we Buscemi gestrikt om wat plaatjes te komen draaien.”

De UHasselt is voor de tweede keer gastheer van de Get Together Day. “Dankzij de programma’s van VLIR-UOS  krijgen ook deze jonge mensen de kans om de wijde wereld te verkennen, hun passies en ambities te volgen en om hun toekomst te verbeteren. Dit evenement laat hen toe om elkaar te inspireren en hun netwerk te vergroten”, aldus vicerector Onderzoek Jean-Michel Rigo.

VLIR-UOS

VLIR-UOS ondersteunt partnerschappen tussen universiteiten en hogescholen in Vlaanderen en het Zuiden. Zo financiert het programma samenwerkingsprojecten tussen professoren, onderzoekers en docenten in Noord en Zuid. Er zijn ook beurzen voor studenten en professionals. VLIR-UOS werkt daarnaast aan de versterking van het hoger onderwijs in het Zuiden én aan de ‘internationalisering’ van het hoger onderwijs in Vlaanderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s