Resultaten verkeersactie met Vlaamse Belastingdienst

Standaard

Dinsdag 29 november 2016 hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een gecombineerde verkeersactie samen met de Vlaamse Belastingdienst.

De politiemensen hielden samen met de Belastingdienst controles op twee verschillende plaatsen in de politiezone. De Vlaamse Belastingdienst controleerde op onbetaalde verkeersbelasting, de politie Limburg Regio Hoofdstad verleende bijstand en controleerde de voertuigen op eventuele andere verkeersinbreuken.

In totaal werden er tijdens de actie 2.504 voertuigen gescand door de ANPR-camera van de Vlaamse Belastingdienst. 45 bestuurders hadden hun verkeersbelasting niet betaald. Zij moesten het openstaande bedrag onmiddellijk betalen en kregen een proces-verbaal.

In totaal werd er een bedrag van bijna 23.000 EUR geïnd. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde daarnaast nog 22 onmiddellijke inningen en 5 processen-verbaal op voor andere verkeersinbreuken zoals bijvoorbeeld het rijden met een niet-verzekerd voertuig.

In totaal namen 8 politiemensen en 8 leden van de Vlaamse Belastingdienst deel aan de actie. “Momenteel bekijken we de mogelijkheid om in te toekomst ook de douane te betrekken in onze acties,” vertelt korpschef Philip Pirard. “Op die manier kunnen er ook onbetaalde onmiddellijke inningen geïnd worden tijdens de controles.”

http://www.politielrh.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s