Nederlands energiebedrijf DELTA breidt uitbesteding IT aan Cegeka verder uit

Standaard

Het Zeeuwse energiebedrijf DELTA besteedt het beheer en de ontwikkeling van enkele bedrijfskritische applicaties uit aan Cegeka. Deze applicaties zijn specifiek voor en door DELTA Wholesale gebouwd om voor de Trading- en Dispatch-afdeling onder meer in real-time de elektriciteits- en gaspositie te monitoren. DELTA heeft al een groot deel van zijn standaard ICT-diensten uitbesteed aan Cegeka. Dit outsourcingscontract hiervoor is dit jaar verlengd tot medio 2020. De omvangrijke nieuwe uitbestedingsovereenkomst heeft in eerste instantie een looptijd van drie jaar.

Erwin de Kam, Senior IT Business Analyst van DELTA en verantwoordelijk voor dit outsourcingstraject: “Het team dat deze applicaties ontwikkelde en beheerde was erg klein en dit betekende een risico voor de continuïteit, waar we zeer hoge eisen aan stellen. We wilden meer focus op onze corebusiness en een oplossing die de vereiste continuïteit en flexibiliteit biedt. De beslissing om bedrijfskritische applicaties uit te besteden aan onze partner Cegeka is niet licht opgevat. Er is een lang traject aan voorafgegaan, waarin we samen nauwgezet hebben gekeken naar de eisen van DELTA en hoe Cegeka daar het beste op kan inspelen. We zijn uitgekomen op een model waarbij Cegeka de diensten levert in de vorm van een managed service.”

De uitbesteding omvat niet alleen het beheer, maar ook de verdere ontwikkeling. De DELTA-ontwikkelaars zijn in het kader van deze uitbesteding in dienst getreden van Cegeka. Ook de interne werkafspraken en de procedures die DELTA hanteerde kunnen worden voortgezet. Bovendien wordt de kennis van de applicaties en de continuïteit van het team gewaarborgd, waarvoor Cegeka eveneens kan putten uit een grote pool van eigen ontwikkelaars.

Zander Colaers, COO Infrastructuur bij Cegeka: “Deze uitbesteding sluit perfect aan bij onze strategie. We richten ons naast outsourcing van Infrastructure Management en End User Management ook op outsourcing van applicatieontwikkeling en –beheer van bedrijfskritische applicaties. Dat DELTA deze uitbreiding van outsourcing aan ons wil toevertrouwen ligt in het verlengde van ons strategische partnership. Cegeka neemt graag de verantwoordelijk op om de applicaties, die van cruciaal belang zijn voor DELTA, als een goed huisvader te beheren.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s