Grootste Limburgse jobbeurs voor hoogopgeleiden aan tiende editie toe

Standaard

Voor de tiende keer al brengen de UHasselt en Hermes Alumni (master)studenten en bedrijven samen voor de Limburgse Jobbeurs. Voor deze ‘professionele talentenjacht’ strijken op dinsdag 22 november 2016 meer dan 60 bedrijven uit heel België neer op campus Diepenbeek. Het programma zit ook tjokvol workshops, onder meer rond solliciteren en ‘personal branding’ op sociale media.

De Limburgse Jobbeurs is voor bedrijven zowat de enige kans om kennis te maken met honderden (master)studenten, doctorandi en alumni uit deze regio. “Aan de UHasselt willen we studenten méér laten leren dan wat er in de boeken staat, om zo de sprong naar de arbeidsmarkt te vergemakkelijken. Daarom hameren we in onze opleidingen niet enkel op kennis, maar ook op vaardigheden. Daarom vinden we het belangrijk dat er intense contacten zijn met de praktijk. De Limburgse Jobbeurs past perfect in dat opzet”, aldus rector Luc De Schepper.

De Limburgse Jobbeurs is de grootste in zijn soort in de provincie. Meer dan 60 bedrijven uit heel België – waaronder Proximus, Jessa Ziekenhuis,  AG Insurance, BDO, Janssen en Nike – komen op campus Diepenbeek speuren naar al dat hoogopgeleid talent. “Vanwege de positieve reacties vorige editie brengen we bedrijven die specifiek op zoek zijn naar ingenieurs ook dit jaar samen op één plek: de Tech Corner. Daar kunnen bedrijven ook hun producten demonstreren”, zegt Michel Ruland van Hermes Alumni.

Sociale media

De ambitieuze jongeren kunnen op de Limburgse Jobbeurs niet alleen een eerste grote stap zetten richting hun eerste job, maar ze krijgen er eveneens antwoord op enkele belangrijke vragen. Want hoe stel je een goed CV en motivatiebrief op? Hoe gaat een sollicitatie in zijn werk? Hoe kan je je droomjob te pakken krijgen? Hoe onderhandel je over je loon? En wat zijn de do’s en don’ts van ‘personal branding’ op sociale media? Uiteenlopende workshops leren deelnemers er alles over.

http://www.jobbeurs.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s